Live acumMireasa Sezonul 2
Prime Time 20:30Film: Eroi de sacrificiu (SUA 2010)

Foto. Pe el îl ştie o lume întreagă, dar puţini ştiu cum arată fiica lui Stephen Hawking. Lucy: "Familia noastră a picat într-o gaură neagră"

Stephen Hawking, celebrul astrofizician, continuă să uimească întreaga lume! Deşi medicii nu i-au dat mai mult de doi ani de trăit, omul de ştiinţă a ajuns la 75 de ani, a avut două soţii şi a reuşit să facă trei copii.

Stephen Hawking, celebrul astrofizician, continuă să uimească întreaga lume! Deşi medicii nu i-au dat mai mult de doi ani de trăit, omul de ştiinţă a ajuns la 75 de ani, a avut două soţii şi a reuşit să facă trei copii.

Povestea lui Stephen Hawking, ecranizată! Fizicianul născut în ziua când se împlineau 300 de ani de la moartea lui Galileo Galilei a aflat la vârsta de 21 de ani că o boală incurabilă îi macină corpul: Scleroză laterală amiotrofică. I se dau maximum doi ani de trăit. Hawking nu cedează, continuă să lucreze, în ciuda agravării continue a invalidității.

Se căsătorește în 1965 cu Jane Wilde (divorțând ulterior, în 1995, după o separare ce dura din 1990), și va avea trei copii. Paralizia progresează și, cu timpul, devine complet imobilizat, își pierde vocea și este constrâns să comunice cu ajutorul unui computer sofisticat (conceput special pentru el de un prieten), care poate fi controlat cu mișcări ale capului și globilor oculari, la o viteză de 15 cuvinte pe minut! Infirmitatea nu îl poate împiedica să își continue activitatea didactică și științifică. În 1995 se căsătorește din nou, cu Elaine Mason.

Lucy, 47 de ani, povesteşte despre ce înseamnă să fii copilului celebrului astrofizician.

"Tatăl meu aducea mereu la cină diverşi cercetători, care discutau tot felul de subiecte extraordinare. Poţi să îl întrebi orice. Sigur vei primi răspuns. Era petrecerea de 8 ani a fiului meu când un băieţel l-a întrebat ce se întâmplă cu el dacă ajunge într-o gaură neagră. Aşteptam cu nerăbdare răspunsul lui. Tata a spus: te vei transforma în spaghetti. Toţi copiii au fost uimiţi de răspunsul lui şi s-au distrat copios”, a povestit Lucy, conform BBC.

Problemele nu au ocolit-o nici pe ea: un mariaj ratat şi descoperirea că fiul ei cel mic, William, are autism. "Când William era mic mi-am dat seama că ceva nu este în regulă, dar mă gândeam că nu este posibil. Când a fost diagnosticat am fost furioasă".

În 2004, femeia s-a internat într-o clinică de reabilitare din Arizona pentru a-şi trata depresia şi problemele cu alcoolul.

Recomandari