- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Două gemene din Bangladesh, care au venit pe lume unite în zona frunții, au fost separate cu succes, în urma unei intervenții chirurgicale ce a durat mai bine de 30 de ore. Operația, însă, a avut succes, întrucât una dintre fetițe a deschis ochii și își mișcă mâinile, iar sora ei respiră singură, deși este în comă indusă.
Rabeya și Rukaya, două fetițe din Bangladesh, au venit pe lume unite în zona frunții, iar de curând, în urma unei intervenții complexe realizate de o echipă de medici din Ungaria, au fost separate.
"Evoluţia pozitivă se datorează profesionalismului echipei medicale şi sprijinului care ne-a fost acordat. În prezent, fetiţele sunt în supravegherea unor medici anestezişti maghiari. Suntem recunoscători tuturor celor care ne ţin pumnii şi se roagă pentru gemene”, se arată în comunicatul transmis de Fundația Action for People.
Intervenția chirurgicală care a durat mai bine de 30 de ore a avut loc la Combined Military Hospital, din Dhakadin, Bangladesh, iar ulterior mai mulți membri ai echipei s-au oferit voluntari pentru a ajuta la următoarele intervenții neurochirurgicale și plastice la care vor fi supuse fetițele.
Deși acestea aveau șanse de supraviețuire de 50 la sută, ulterior, medicii s-au arătat mai optimiști. Anul trecut, în urma unei operații care a durat 14 ore, vasele de sânge comune ale creierului gemenelor au fost separate.
Ulterior, timp de șase luni, ele au trăit la Budapesta, unde au fost internate în spital pentru ca medicii să introducă în zona scalpului mai multe implanturi care să întindă pielea şi să permită ulterior recoltarea de ţesut pentru regenerarea rănilor.
De-a lungul timpului, cele două fetițe au fost supuse la peste 40 de intervenții chirurgicale plastice pregătitoare neurochirurgii ADPF şi chirurgii plastici susţinuţi de anesteziologi, radiologi şi pediatri, care au folosit, de asemenea, un software inovativ de animaţie 3-D pentru a cartografia cele două creiere.