Antena Căutare

„Grecia de România”. Locul „exotic”, surprins la aproape trei ore departe de București. Cum poți să ajungi la Lacul Scropoasa

Situat în Munții Bucegi, în județul Dâmbovița, acest loc te va cuceri cu priveliștile sale spectaculoase și cu liniștea sa deplină.

Galerie
„Grecia de România”. Locul „exotic”, surprins la doar două ore departe de București. Cum poți să ajungi la Lacul Scropoasa | Profimedia

Nu uita să îți încarci rucsacul cu apă și gustări și să pornești la drum, pentru a vedea cele mai frumoase zone din țară.

Citește și: De ce să nu folosești niciodată produsele de igienă gratuite, după ce te-ai cazat. Un manager de hotel a explicat motivul

„Grecia de România”. Locul „exotic”, surprins la aproape trei ore departe de București. Cum poți să ajungi la Lacul Scropoasa

Conform Libertatea, Lacul Scropoasa are o lungime de 2,5 km între Scropoasa şi Dobreşti și o adâncime de aproximativ 10-15 metri. Are o cădere de 304 m şi un volum de apă de 0,55 milioane de metri cubi.

Articolul continuă după reclamă

Este un lac de baraj artificial, construit în anul 1929 și asigură regularizarea săptămânală a râului Ialomiţa. Lacul are un potențial hidroenergetic de 1500 – 2000 kw/km, lucru ce a determinat construirea primei hidrocentrale românesti, la Dobrești, în anul 1936, mai scrie sursa citată anterior.

Lacul Scropoasa are culoarea smaraldului și, pornind de acolo, turiştii pot face excursii spre Padina, Cascada Şapte Izvoare şi cabana Bolboci, notează Gândul. În prezent, nu mai există locuri de camping amenajat și nici posibilitatea de cazare în jurul lacului, iar Cabana Scropoasa, pe timpuri foarte apreciată, este acum o ruină, mai continuă sursa citată anterior.

Citește și: Pericolul la care te supui dacă porți papuci în timpul zborului. Specialiștii trag un semnal de alarmă

Cum ajungi la Lacul Scropoasa

Mergând pe DN1, dinspre București, se virează la stânga pe DN 71, la intrare în Sinaia. Apoi după aproximativ 3-4 km se intră pe DJ 713 – Cabana Cuibul Dorului – Şaua Dichiu. De la Cuibul Dorului se face stânga spre platoul Padina. Din Șaua Dichiului, după aproximativ 3 km există o bifurcație cu indicator către localitatea Moroeni, mai scrie Gândul.ro.

Drumul la dreapta merge către Cabana Zănoaga, dar pentru a ajunge la Scropoasa trebuie să continui înainte către Moroeni pe DJ 714. După aproximativ 4 kilometri, drumul pentru mașina este foarte anevoios însă se poate ajunge la lacul Scropoasa.

Ce alte obiective turistice să ai în vedere

În afară de frumosul Lac Scropoasa, în zona Munților Bucegi există și alte obiective turistice pe care merită să le explorezi. Iată câteva dintre ele:

Peștera Ialomiței

Situată în apropiere de Lacul Scropoasa, peștera este o atracție impresionantă pentru iubitorii de speologie și explorare subterană. Vei descoperi galerii și formațiuni stâncoase spectaculoase, dar asigură-te că ai o echipament adecvat pentru a o explora în siguranță.

Cascada Urlătoarea

Aflată în apropierea localității Bușteni, Cascada Urlătoarea este o altă minunăție naturală ce merită să fie vizitată. Cu o cădere de apă de aproximativ 15 metri, aceasta te va cuceri cu vuietul său și peisajele impresionante din jur.

Crucea Caraiman

Poți alege să urci pe muntele Caraiman pentru a ajunge la faimoasa Cruce a Eroilor Neamului, o construcție impresionantă în memoria soldaților români căzuți în Primul Război Mondial. De la înălțimea sa, vei avea o panoramă spectaculoasă asupra întregii zone.

Babele și Sfinxul

Câteva dintre cele mai cunoscute formațiuni stâncoase din Bucegi, Babele și Sfinxul, atrag anual mii de turiști. Sfinxul, în special, cu forma sa antropică neobișnuită, este o adevărată curiozitate geologică.

Peștera cu Cristale de la Colții Morarului

Situată în apropiere de localitatea Moroeni, peștera este cunoscută pentru formațiunile sale spectaculoase de cristale, creând un peisaj subteran impresionant.

Cetatea Râșnov

Dacă ești interesat de istorie, o vizită la Cetatea Râșnov este o opțiune excelentă. Aceasta este o fortificație medievală bine conservată, oferind o priveliște pitorească asupra munților din jur.

O tânără care a vrut să fie cerșetoare pentru o zi dezvăluie ce descoperire a făcut despre oamenii “cu mâna întinsă”... Creatură marină care a speriat și specialiștii | VIDEO. Ce este fiara considerată cel mai mare animal din toate timpuril...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 20 noiembrie 2024. Melania și Laurențiu au ajuns la suma de 500 de lei
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 20 noiembrie 2024. Melania și Laurențiu au ajuns la suma de 500 de lei Miercuri, 20.11.2024, 19:00
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x