Antena Căutare

Hărţi detaliate de prevenire a epidemiilor, create cu ajutorul inteligenţei artificiale

Inteligenţa artificială a ajutat la crearea unor hărţi ale populaţiei de trei ori mai detaliate decât orice altă sursă anterioară, ce pot fi folosite în prevenirea răspândirii bolilor.

Inteligenţa artificială a ajutat la crearea unor hărţi ale populaţiei de trei ori mai detaliate decât orice altă sursă anterioară, ce pot fi folosite în prevenirea răspândirii bolilor.

Proiectul dezvoltat de Facebook se bazează pe datele demografice, deplasarea oamenilor şi ariile de acoperire ale reţelelor de comunicaţii pentru a ajuta organizaţiile de sănătate să prevină şi să lupte împotriva epidemiilor.

Organizaţiile de sănătate pot folosi aceste hărţi pentru a avea o imagine clară a locurilor în care locuiesc oamenii, cum şi unde se deplasează aceştia, respectiv cu cine sunt conectaţi - totul în scopul distribuirii eficiente a resurselor în cazul izbucnirii unor epidemii.

Unele organizaţii, precum Crucea Roşie Americană, folosesc deja hărţile furnizate de Facebook pentru a determina zonele cu cea mai mare concentrare de populaţie şi pentru a-şi coordona acţiunile inclusiv în zonele greu accesibile.

Articolul continuă după reclamă

Pentru hărţile privind densitatea populaţiei, Facebook nu a apelat la propriile date pe care le are despre utilizatorii săi, ci a folosit imagini luate din satelit şi datele recensămintelor recente pe care le-a procesat cu ajutorul inteligenţei artificiale.

Rezultatul a constat în hărţi de trei ori mai detaliate decât orice alte hărţi existau până acum. Conform oficialilor Facebook, noile hărţi oferă estimări de densitate pentru arii de 30 de metri, inclusiv pe categorii precum copii preşcolari sau femei însărcinate.

Pe de altă parte, datele Facebook, precum cele despre localizarea utilizatorilor săi, sunt folosite pentru crearea hărţilor privind deplasarea populaţiei. Acestea pot ajuta organizaţiile de sănătate să evalueze locurile cu cel mai mare risc de izbucnire a infecţiilor şi tiparul de răspândire a bolii în funcţie de deplasarea oamenilor.

În fine, hărţile privind acoperirea reţelelor de comunicaţii vor ajuta organizaţiile de sănătate să-şi stabilească strategiile de informare şi comunicare cu populaţia. Reprezentanţii acestora vor şti în ce zone pot comunica prin intermediul telefoanelor şi unde ar trebui să apeleze la forme clasice de avertizare, precum răspândirea de fluturaşi.

Sursa: News.ro

Aruncat pe străzi, copilul a fost adoptat de o haită de câini. Doi ani, Ivan a trăit ca un animal. Cum arată astăzi „cop... Confesiunile unei dame de companie: „Câștig un milion de dolari pe an. Sunt educată, inteligentă și asta am vrut să fac ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 20 noiembrie 2024. Melania și Laurențiu au ajuns la suma de 500 de lei
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 20 noiembrie 2024. Melania și Laurențiu au ajuns la suma de 500 de lei Miercuri, 20.11.2024, 19:00
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x