Live acum
Prime Time 20:30Chefi la Cutite

Imagine care a pus pe jar milioane de credincioşi! Vezi cum ar fi arătat Iisus în copilărie

Poliţiştii italieni au realizat o fotografie care prezintă felul în care ar fi putut arăta Iisus în copilărie, plecând de la chipul imprimat pe Giulgiul din Torino, ţesătură despre care anumite persoane cred că ar fi cea în care a fost înfăşurat Hristos după răstignire.

Poliţiştii italieni au realizat o fotografie care prezintă felul în care ar fi putut arăta Iisus în copilărie, plecând de la chipul imprimat pe Giulgiul din Torino, ţesătură despre care se spune că ar fi cea în care a fost înfăşurat Hristos după răstignire.

Aceasta a fost generată utilizând programe computerizate utilizate de obicei în cadrul anchetelor poliţieneşti.

Imaginea corpului de pe Giulgiul din Torino pare să arate mai multe răni asociate cu răstignirea, plus o rană în zona laterală a toracelui, despre care se spune că a fost provocată cu o lance de un soldat roman, în timp ce Iisus era răstignit pe cruce.

Cu toate acestea, este puţin probabil ca realizarea poliţiştilor italieni să spulbere îndoiala multora cu privire la autenticitatea Giulgiului.

Analizele de datare cu carbon radioactiv, publicate în 1998 în prestigioasa revistă ştiinţifică Nature, au estimat că imaginea de pe Giulgiul din Torino a fost creată între anii 1260 şi 1390, iar relicva religioasă nu ar fi decât o uriaşă farsă medievală.

Giulgiul va fi expus public timp de două luni, milioane de vizitatori fiind aşteptaţi să viziteze catedrala din Torino. Papa Francisc va vizita lăcaşul şi se va ruga în faţa ţesăturii pe 21 iunie, potrivit mediafax.ro.

Recomandari