Antena Căutare

Un fenomen uluitor: Imagini fascinante cu Aurora Boreala (VIDEO)

Aurora Boreala, un fenomen de-a dreptul uimitor, pe care insa prea putini sunt cei care au ocazia sa-l admire cu proprii ochi

Minunile Universului sunt departe de a fi intelese, chiar daca au explicatii stiintifice. Imaginile surprinse in Emisfera Nordica depasesc orice limita a imaginatiei si par desprinse dintr-un film science-fiction.

Aurora polara este un fenomen optic ce consta intr-o stralucire intensa observata pe cerul nocturn in regiunile din proximitatea zonelor polare, ca rezultat al impactului particulelor de vant solar in campul magnetic terestru. Cand apare in emisfera nordica, fenomenul e cunoscut sub numele de aurora boreala, termen folosit initial de Galileo Galilei, cu referire la zeita romana a zorilor, Aurora, si la titanul care reprezenta vanturile, Boreas. Apare in mod normal in intervalele septembrie-octombrie si martie-aprilie.

In Emisfera Sudica, fenomenul poarta numele de aurora australa, dupa James Cook, o referinta directa la faptul ca apare in sud.

Fenomenul nu este exclusiv terestru, fiind observat si pe alte planete din sistemul solar, precum Jupiter, Saturn, Marte si Venus.

RECORD: Cea mai mare pictura murala din lume a fost realizata la Berlin! Opera se intinde pe un intreg cartier de blocur... Robinson Crusoe, varianta 2013: Un barbat a supravietuit patru luni in Anzi, hranindu-se cu soareci ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x