Antena Căutare

In jurul lumii: Ce reprezinta cuvantul "bikini" si alte expresii des intalnite

Ati fost vreodata curiosi sa aflati de unde provine denumirea de "bikini"? Sau de ce spunem "bluetooth" conexiunii fara fir dintre doua dispozitive electronice? Aflati mai jos care sunt sursele inspirationale pentru aceste expresii!

Prostituata (Hooker) - Cuvantul deriva din zona Manhattan-ului, Corlears Hook, acolo unde lucrau prostituatele.

Bikini - Costumul de baie duo-piece isi trage numele din Insulele Pacific, care au "gazduit" testele a 23 de arme nucleare intre anii 1946 si 1958. Forma de bikini a iesit la iveala cateva zile dupa primul test.

Sovinist - Termenul, folosit acum pentru a descrie oamenii sexisti, infatisa initial o persoana excesiv de patrioata. Acest cuvant provine de la numele lui Nicolas Chauvin, un soldat din armata lui Napoleon Bonaparte, care era faimos pentru loialitatea oarba pe care o avea fata de tara sa.

Muntele Everest - In 1856, Andrew Waugh, unul din generalii Indiei, a descoperit inaltimea exacta a Varfului XV - 8850 metri. Waugh a propus ca muntele sa primeasca numele Everest, in onoarea predecesorului sau in functie, Sir George Everest.

America - Continentul a fost descoperit si numit dupa Amerigo Vespucci, un navigator italian al secolului 15.

Baioneta - Pumnalul de la capatul unei carabine isi trage numele de la un oras francez, Bayonne, acolo unde au fost fabricate pentru prima oara cutitele lungi.

Bluetooth - Harald Bluetooth, Regele Danemarcei din secolul X, a fost cel care a raspandit crestinismul in Scandinavia. Atunci cand firma de telefonie mobila suedeza, Ericsson, a avut nevoie de un nume cu semnficatie istorica pentru o buna comunicare, l-a ales pe acesta.

Neandertal - Acest om primitiv a fost numit dupa o vale din Germania, pe nume Neander, unde au fost gasite ramasite ale speciei, in 1856.

Sursa: The Sun

Si-a lungit chirurgical picioarele ca sa scape de glumele colegilor... Titanicul ar fi putut fi salvat. Afla aici cum!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x