Antena Căutare

Insulele Marshall construiesc un zid impotriva apelor

Insulele Marshall, un arhipelag de insule si de atoli din Oceanul Pacific, dintre care multe se afla la mai putin de un metru deasupra nivelului marii, vor sa construiasca un zid pentru a se proteja de ape.

"Vrem sa prevenim eroziunea si sa impiedicam inundatiile"


Potrivit AFP, autoritatile Insulelor Marshall intentioneaza sa construiasca un zid de cinci kilometri pe Atolul Majuro, unde traiesc peste jumatate din cei 55.000 de locuitori ai insulelor.

De asemenea, autoritatile vor sa astupe golfurile mici, care ar urma sa actioneze ca un tampon in caz de furtuni sau de crestere a nivelului marii.

Vulnerabilitatea arhipelagului in fata schimbarilor climatice, chiar dintre cele mai mici, s-a concretizat in urma cu doi ani, cand inundatiile provocate de furtuni au coincis cu mareele inalte.

Valurile de atunci nu au fost mai inalte de doi metri, insa au dus la evacuarea a sute de persoane si la pagube insemnate.

Din Insulele Marshall fac parte 29 de atoli si cinci insule imprastiate pe o suprafata de 800.000 km2 in vestul Oceanului Pacific. Cea mai mare parte a uscatului se afla la mai putin de un metru deasupra nivelului mari in perioada fluxului.

Sursa: Intact News
Foto: www.fishdive.com


O militanta indiana face greva foamei de zece ani... Paradox: desi mai bolnavi, americanii traiesc mai mult ca englezii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x