Înghețata este “inamicul” principal în lupta contra căldurii toropitoare din fiecare sezon, dar este un “inamic” care ne abandonează rapid, având în vedere consistența sa. Dar cum ar fi să putem mânca o înghețată cât de încet ne dorim, ba chiar și o ora întreagă, fără că ea să se topească?
De la această premisă au plecat specialiștii unei companii britanice care au inventat îngheţata pe băţ care nu se topeşte. Această a fost dezvoltată pe parcursul unui an de zile şi este realizată pentru a rezista la încălzirea globală.
Noua reţetă de îngheţată este bazată pe un material numit Pykrete, dezvoltat în cel de-al Doilea Război Mondial din rumeguş și gheaţă, relatează Go4it.
Compania foloseşte fibre comestibile de fructe în locul rumeguşului pentru a realiza un material similar. Față de îngheţata obişnuită, aceasta nu se topeşte la fel de repede şi rezistă peste o oră după ce este scoasă de la frigider. Când vine vorba despre gust, îngheţata are o textură foarte similară cu ceea ce cunoaştem deja, însă este puţin mai greu de mestecat.