Antena Căutare

Invenția care ar putea salva vieți! A fost creat dispozitivul care îţi spune dacă eşti pe cale să faci un INFARCT

A fost inventat dispozitivul care îţi poate spune dacă eşti pe cale să faci un infarct sau atac cerebral. Doi elevi din Hong Kong au gândit cum pot capta undele cerebrale pentru a explica ceea ce tensiunea arterială sau pulsul nu pot

abcnews.go.com

A fost inventat dispozitivul care îţi poate spune dacă eşti pe cale să faci un infarct sau atac cerebral. Doi elevi din Hong Kong au gândit cum pot capta undele cerebrale pentru a explica ceea ce tensiunea arterială sau pulsul nu pot

Elevi din Mexic au gândit o mână robotizată care poate înlocui o proteză foarte scumpă. Iar elevii români ştiu cum să-i ajute pe fizioterapeuţi să stabilească exact stadiul recuperării pacienţilor.
Doi elevi veniţi tocmai din Hong Kong pentru a le arăta colegilor din România ce i-a dus capul să facă. Au un dispozitiv care monitorizează în timp real starea de sănătate. Printr-un senzor, dispozitivul captează undele emise de creier şi poate şti când un pacient e în pericol.
Dacă se apropie de un infarct, o convulsie sau chiar un atac cerebral, sistemul anunţă salvatorii printr-un sms care conţine şi locaţia exactă. Elevii din Mexic se laudă la Bucureşti cu o mână robotizată capabilă să capteze orice stimul al celui care o poartă.
Mâna poate înlocui orice proteză. Important este să poată fi captate impulsuri emise de muşchi. Nici elevii români nu s-au lăsat mai prejos. Două fete au gândit un sistem care să-i ajute pe medici, dar şi pe pacienţii care au nevoie de fizioterapie.
Practic mănuşa-minune îi poate spune exact medicului câtă forţă are îi mâini pacientul. Pentru copiii cu autism, o echipă din Mexic a gândit un panou cu lumină albastră care se aprinde pe măsură ce pacientul prinde încredere în el.
La concursul internaţional de robotică organizat la Bucureşti participă peste două mii de proiecte. În finală au intrat 150 din 51 de ţări.
Vezi VIDEO aici!
Ce norocoși! La voi trag banii precum un magnet: Află cum stai cu resursele, în perioada 18 - 24 mai!... O priveşti minute în şir, dar nu înţelegi nimic! Aşa arată cartea pe care nimeni nu poate să o citească! Accepţi provoca...
Legume bogate în fibre pe care e indicat să le consumi, potrivit specialiștilor
Consumul de legume aduce o mulțime de beneficii pentru sănătate. De asemenea, poate fi o...
Horoscopul zilei de 7 iunie 2023. Berbecii sunt sfătuiți să se concentreze pe carieră. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 7 iunie 2023 spune că Berbecii sunt sfătuiți să se concentreze pe...
Parteneri
Coșulețe de cartofi Duchesse cu ciuperci și legume
Catine.ro
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x