Oamenii de știință români au revoluționat lumea cu invenții fără de care astăzi nu putem să trăim. De la domenii precum medicină, tehnologie, aviație și până la inginerie, românii au schimbat și ușurat viața a milioane de oameni.
Nicolae Paulescu este adevăratul inventator al insulinei și al tratamentului antibiotic
Medic, profesor și jurnalist, Paulescu este cel care a inventat insulina și tratamentul antibiotic, de care astăzi se folosește o lume întreagă. Peste 4.5 milioane de oameni suferă de diabet, în prezent. Descoperirea marelui inventator a fost contestată în aceea perioadă, după opt de când Paulescu descoperise insulina și o numise pancreină, medicii din Canada anunțate că o descoperiseră deja.
După aproximativ 69 de ani de la descoperirea insulinei, vicepreședintele Fundaţiei Nobel, profesorul A.W.K. Tiselius recunoaște faptul că inventatorul insulinei este de fapt medicul român școlit la Paris.
Ioan Cantacuzino a descoperit vaccinul antiholeric
Doctor în medicină, creatorul Laboratorului de imunologie şi patologie experimentală, din cadrul Facultăţii de Medicină din Bucureşti, Director al Serviciului Sanitar din România și fondator al Institutului de Seruri şi Vaccinuri, Cantacuzino este cel care a descoperit vaccinul antiholeric numit și Metoda Cantacuzino se folosește astăzi în țările cu cazuri de holeră, o boală care afectează intestinul subțire.
În 1931, Ioan Cantacuzino a fost numit Ministru al sănătăţii, în timpul guvernării Iorga.
Avionul cu reacție inventat de către savantul român Henri Coandă
Henri Coandă este una dintre dovezile că invenţii româneşti ale unor minţi geniale nu au lipsit niciodată din istoria ştiinţei şi a tehnologiei mondiale.
Aparatul de zbor Coandă-1910, fără elice, cu două aripi, lung de 12,5 metri, de 420 de kilograme, cu un singur loc, a fost prezentat în 1910, la salonul aeronautic din Paris.
Savantul a construit și prima sanie-automobil cu motor cu reacție, primul tren aerodinamic și a construit un rezervor subacvatic din beton, pentru depozitarea petrolului, în Golful Persic.
Stiloul, invenția lui Petrache Poenaru
Stiloul este unul dintre cele mai folosite invenții ale lumii, folosit zilnic de către milioane de persoane, acesta a fost inventat de către un român din Vâlcea, în anul 1827. Denumit de către Poenaru ca „Condeiul portăreţ fără sfârşit”.
Inventatorul a fost, de asemenea, primul român care a făcut o călătorie cu trenul, experiența a descris-o ca fiind „Am făcut această călătorie cu un nou mijloc de transport, care este una dintre minunile industriei secolului… douăzeci de trăsuri legate unele cu altele, încărcate cu 240 de persoane, sunt trase deodată de o singură masină cu aburi…”.
Poenaru a inventat și primu ziar românesc, “Foaia de propagandă” a armatei lui Tudor Vladimirescu.
Gerovital şi Aslavital, invenția medicului Ana Aslan
Gerovitalul (Vitamina H3), produs geriatric conceput în 1952, şi Aslavitalul, în 1980, sunt brevetate în prezent în peste 30 de ţări şi utilizate în întreaga lume și sunt produse de către românca Ana Aslan.
J.F. Kennedy, Indira Gandhi, Marlene Dietrich, Charles de Gaulle, Charlie Chaplin, Josip Braz Tito, Salvador Dali, Konrad Adenauer, Kirk Douglas, Nikita Khrouchtchev sunt doar câteva nume, a căror celebritate este incontestabilă, care au beneficiat de tratamentele descoperite de româncă.
Noi imagini cu epava Titanicului, la 107 ani de la tragedie! Ce i s-a întâmplat pachebotului în adâncuri este înfiorător... Preşedintele Parlamentului din Noua Zeelandă, surprins în timp ce hrănea cu biberonul bebeluşul la dezbaterea din Legisl...