Antena Căutare

Italia dă oamenilor 15.000 de euro pentru a se muta într-un loc cunoscut, unde există locuitori cu vârsta de peste 100 de ani

Dacă ați visat vreodată să trăiți “la dolce vita” în Italia, acum aveți șansa de a fi plătit pentru asta!

Italia dă oamenilor 15.000 de euro pentru a se muta într-un loc cunoscut, unde există locuitori cu vârsta de peste 100 de ani Galerie
Italia dă oamenilor 15.000 de euro pentru a se muta într-un loc cunoscut, unde există locuitori cu vârsta de peste 100 de ani | shutterstock.com

Scopul este de a stimula economia locală și de a da un suflu nou comunităților mici! Și, Sardinia nu este singurul oraș. În regiunea Calabria, noilor rezidenți li s-au promis câte 33.000 de dolari, în timp ce în satul Santo Stefano di Sessanio, oamenilor li s-au oferit subvenții de până la 52.022 de dolari pentru a se muta și a munci acolo, potrivit euronews.com.

Citește și: De ce mii de femei au ajuns să sărute și să pipăie o statuie din bronz. Nu o să-ți vină să crezi de ce fac acest lucru

Guvernul italian a pus deoparte 45 de milioane de euro pentru subvenția de relocare de 15.000 de euro nerambursabili

Guvernul italian a pus deoparte 45 de milioane de euro pentru subvenția de relocare - suficient pentru 3.000 de subvenții. Dacă v-ați dorit vreodată să vă mutați pe o insulă însorită, acum aveți ocazia: Sardinia oferă oamenilor 15.000 de euro pentru a se muta.

Insula italiană - a doua ca mărime din Marea Mediterană - se mândrește cu plaje imense de nisip, panorame mirifice și ape turcoaz. Însă paradisul insular se confruntă cu o scădere a populației rurale, deoarece tinerii localnici pleacă în străinătate pentru a munci.

Pentru a combate acest exod, guvernul a pus deoparte 45 de milioane de euro pentru subvenția de relocare, suficient pentru a acoperi 3.000 de subvenții. Așadar, dacă vă faceți deja bagajele, iată tot ce trebuie să știți.

Citește și: O fetiță de 12 ani a sărbătorit ieșirea la pensie după ce a devenit milionară în urma activității de influencer. Cum a petrecut

Care sunt regulile sistemului

Banii sunt nerambursabili. Pentru a fi eligibil pentru subvenție, va trebui să vă mutați într-o municipalitate din Sardinia cu o populație mai mică de 3 000 de locuitori.

De asemenea, banii trebuie să fie folosiți pentru cumpărarea sau renovarea unei locuințe. Subvenția nu poate depăși jumătate din costul total al casei sau al renovării - iar guvernul nu va oferi întotdeauna întreaga sumă de 15.000 de euro.

În cele din urmă, beneficiarii trebuie să locuiască pe noua proprietate cu normă întreagă și trebuie să se înregistreze pentru rezidență permanentă în Sardinia în termen de 18 luni de la sosire.

Citește și: Inteligența artificială permite oamenilor să stea de vorbă cu “Iisus” sau alte figuri biblice, inclusiv “Fecioara Maria”

De ce oferă Sardinia bani pentru ca oamenii să se mute acolo

Populația Italiei este în curs de îmbătrânire. Vârsta medie a italienilor este de 45,7 ani - o cifră care va crește la 50,7 ani până în 2050.

Se estimează că populația totală va scădea cu aproape 20% până în 2070, de la 59,55 milioane de locuitori la 47,6 milioane în 2070.

Problema este deosebit de gravă în zonele rurale ale țării, iar locuri precum Sardinia se resimt din plin. Președintele Sardiniei, Christian Solinas, a declarat că acest program ar încuraja tinerii să rămână în Sardinia sau să se mute pe insulă.

"Datorită acestor contribuții la primele case [ale cumpărătorilor], [Sardinia] devine un teren fertil pentru cei care se vor muta acolo sau vor decide să își întemeieze o familie", a declarat el.

"Nu poate exista creștere fără o reală punere în valoare a teritoriilor, a zonelor interioare și a celor mai defavorizate... Am creat condițiile pentru ca tinerii să decidă să rămână și să dezvolte țesutul economic al celor mai fragile teritorii."

Dacă vă mutați pe insulă, puteți să vă așteptați să rămâneți acolo încă mult timp. Cu peste 500 de persoane cu vârsta de peste 100 de ani, Sardinia are una dintre cele mai mari concentrații de centenari din lume - aproximativ 33 la fiecare 100.000 de locuitori.

Citește și: Eveniment rar! Un animal ciudat a fost surprins pe plaja din Eforie Nord | VIDEO. Ce este "vizitatorul" năstrușnic ce a surprins

Vezi mai multe ştiri externe în secţiunea de pe observatornews.ro

Ea este femeia considerată cea mai tânără bunică din țara ei. Are 34 de ani și spune că încă i se cere buletinul în dive... Turistă româncă în Thasos, supărată pe cei care fac plajă pe prosop. Ce a spus după ce a plătit 15 euro pe un șezlong...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare Sambata, 04.05.2024, 16:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x