Antena Căutare

Iubirea face înconjurul lumii! Valentin era un preot care a încălcat regulile romanilor și a căsătorit, în secret, numeroase cupluri!

14 februarie, ziua în care dragostea este declarată fără perdea! Valentine's Day este prilej de sărbătoare în întreaga lume, indiferent dacă ai un partener sau pur și simplu te iubești... pe tine!

14 februarie, ziua în care dragostea este declarată fără perdea! Valentine's Day este prilej de sărbătoare în întreaga lume, indiferent dacă ai un partener sau pur și simplu te iubești... pe tine!

Cum a început povestea?

Legenda Sfântului Valentin spune că... A fost odată ca niciodată un împărat roman pe nume Claudiu al II-lea. Era un luptător îndârjit și nu refuza niciodată un război. În schimb aramata lui nu era așa dornică să meargă în luptă. Bărbații preferau să stea acasă cu soțiile și copii lor! Așa că împăratul s-a gândit că ar fi mai bine să-i oprească pe soldați să aibă relații amoroase! Cum? A interzis căsătoriile!

Marin Preda, “cel mai iubit dintre pământeni” şi povestea lui de dragoste unică în literatura română

Valentin, un preo creștin, credeam că este dreptul oamenilor de a se căsători. Ba mai mult, vedea căsătoria ca pe un dar de la Dumnezeu. El a căsătorit cupluri în secret, fără ca împăratul să afle!

Într-un final, Claudiu a aflat și l-a arestat! Dar fiind un bărbat înțelept, Valentin l-a cucerit pe Claudiu prin înțelepciunea sa. Planul lui de a îmblânzi bestia nu a dat roade. Împăratul l-a -a încurajat să renunțe la creștinism și să devină un soldat roman.

Sfântul Valentin


A fost refuzat, de îndată întemnițat și condamnat la moarte! Până în ziua execuției, el a trimis scrisori de adio către prietenii săi și le-a semnat scriind "Adu-ți aminte de Valentin al tău".

La 88 de ani, doi botoşăneni au fugit în lumea mare să-şi trăiască dragostea. Şi-au jurat iubire veşnică în ciuda tuturor

Valentin a fost probabil executat pe 14 februarie în anul 269 sau 270. Nu se știe dacă legenda are bază istorică.


Iubirea face înconjurul lumii!

  • În Franța, o țară tradițional catolică, Valentine's Day este cunoscută simplu drept Sfantul Valentine și este sarbatorită ca în restul țărilor occidentale.

Valentine's Day în Franța

  • În Danemarca și Norvegia 14 februarie este cunoscută ca „Valentinsdag”. Nu este sărbătorită pe o scară largă, dar mulți oameni își fac timp pentru a petrece într-un mod romantic cu partenerul de viață sau trimit o felicitare unei iubiri secrete.

  • În Suedia este numită "Ziua tuturor inimilor". Nu este o sărbătoare oficială.

  • În Slovenia un proverb spune că Sfântul Valentin aduce cheile rădăcinilor, așa că pe 14 februarie plantele și florile încep să crească. Ziua îndrăgostiților a fost sărbatorită ca ziua în care încep lucrările în vii și pe câmpuri. Este de asemenea spus ca păsările se căsătoresc în această zi. Cu siguranță, numai de curând este sărbătorită ca Ziua iubirii. Ziua iubirii este tradițional 12 martie, ziua Sf. Gregor.

  • În România, sărbătoarea tradițională pentru iubiți este Dragobete care este sărbătorită pe 24 februarie. Numele vine de la un personaj din folclorul românesc care se presupune că ar fi fiul Babei Dochia. Etimologic, o parte din numele de Dragobete poate fi găsit și în cuvântul romanesc dragoste.

Dragobete

  • În Turcia, Valentine's day este numai Sfantul Gregor care se traduce în Ziua Inimilor Dragi/Dulci. În cultura persană (Iran), S este o zi dedicată iubirii și are loc pe 29B în calendarul solar jalali. Dată corespunzătoare calendarului gregorian este 17 februarie. S se sărbătorește în Marele Imperiu Persan deja din sec 20 i.e.n. În Egipt este o altă zi a iubirii pe data de 4, numită ziua iubirii egiptene.

  • În Brazilia, ziua înamoraților sau ziua iubitului/iubitei este sărbătorită pe 12 iunie, când cuplurile își dau cadouri cum ar fi: ciocolată, felicitări și de obicei un buchet de flori. Aceasta a fost aleasă ca ziua înainte de Sfântul Anton, cunoscut aici ca sfântul căsătoriei, când multe femei singure realizează ritualuri populare pentru a găsi un soț bun sau iubit.

  • În Columbia, Ziua iubirii și a prieteniei este sărbătorită în a treia vinere și sâmbătă din septembrie, datorită scopurilor comerciale. În această țară, prietenul secret este o tradiție foarte populară, care presupune desemnarea fiecărui participant un destinatar a unui cadou secret (asemănător tradiției de Crăciun Moș Crăciun Secret) În Mexic, ziua iubirii și prieteniei este sărbătorită asemănător ca în Columbia pe 30 iulie.

  • Datorită unui efort de marketing concentrat, Valentine's Day a apărut și în Japonia și Coreea ca o zi în care mai mult femeile și mai puțin bărbații dăruiesc bomboane, ciocolată și flori. A devenit ca o obligație ca multe femei să dăruiască ciocolată tuturor colegilor bărbați. În Japonia este cunoscut ca giri-choko, de la cuvintele giri – obligație și choko – ciocolată. Aceasta contrastează cu honmei-choko, ciocolata dată persoanei iubite. Prietenii (mai ales fetele) pot schimba intre ele in tomo-choko…tomo-prieten.

sursa foto 1 2

La 88 de ani, doi botoşăneni au fugit în lumea mare să-şi trăiască dragostea. Şi-au jurat iubire veşnică în ciuda tuturo... Marin Preda, “cel mai iubit dintre pământeni” şi povestea lui de dragoste unică în literatura română...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu Sambata, 20.04.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x