Căutare Live

La începutul anului viitor vor ajunge la Staţia Spaţială Internaţională primii turişti. Câți bani au scos din buzunar

Vacanţa 2022, în spaţiu! Sună a glumă, dar nu e aşa. La începutul anului viitor, vor ajunge la Staţia Spaţială Internaţională primii turişti la bordul unei nave private. Deşi preţul unui sejur de 10 zile este de 55 de milioane de dolari, primii trei doritori au plătit deja factura.

La mai puţin de doi ani de la prima misiune în cosmos cu echipaj uman la bordul unei nave a unei companii private, SpaceX Dragon va trimite în spaţiu şi primii turişti.

Echipajul va avea drept căpitan un astronaut pensionat al NASA cu peste 260 de zile petrecute în misiuni la Staţia Spaţială şi va duce în sejurul către stele trei antreprenori pentru care banii nu sunt o problemă, potrivit Observator.

Citește și: Planul lui Elon Musk pentru primii muncitori trimiși pe Marte. Ce vor fi obligați oamenii să facă după ce vor ajunge în spațiu

"În urmă cu 100 de ani doar cei mai bogaţi oameni îşi permiteau să zboare. Acum, oamenii folosesc avioane şi pentru a călători la evenimente banale precum o zi de naştere. Asta se va întâmpla şi cu zborurile spaţiale comerciale", spune Michael Lopez- Alegria, căpitanul misiunii.

Primii turiști spațiali au peste 50 de ani și sunt extrem de bogați

Primul este un magnat al industriei imobiliare, care va deveni şi primul pilot privat al unei misiuni spaţiale. Miliardarul Larry Connor a manevrat de-a lungul anilor 16 tipuri de aeronave diferite şi a concurat în numeroase competiţii de acrobaţii aeriene. El va deveni la 71 de ani şi cel de-al doilea cel mai bătrân om care va ajunge în spaţiu.

În pofida pandemiei, anul 2020 a adus un real succes pentru compania milardarului, astfel că filantropul a împărţit angajaţilor bonusuri în valoare de 1,6 milioane de dolari.

Citește și: Cele mai clare imagini de pe Marte. Fotografii care îți taie respirația surprinse recent pe Planeta Roșie

Al doilea turist se numeşte Eytan Stibbe. În vârstă de 63 de ani, este antreprenor şi fost pilot de avioane de luptă.

"Când eram mic, în nopţile cu cer senin obişnuiam să privesc la stele şi să aştept răbdător să văd o stea căzătoare. Eram curios încă de atunci să ştiu ce se află dincolo de ceea ce văd", spune Eytan Stibbe, viitorul turist spaţial.

Cel de-al treilea turist la bordul misiunii va fi canadianul Mark Pathy în vârstă de 50 de ani. Pathy este CEO-ul unei companii pentru investiţii financiare şi liderul unei companii de tehnologie şi mass-media. Cei trei se vor antrena timp de 15 săptămâni înaintea zborului, notează Observator.

Deşi s-a vehiculat că, la această expediţie istorică, va participa şi actorul Tom Cruise, se pare că vedeta de la Hollywood nu va vedea planeta de pe staţia spaţială internaţională.

Ce face și acum arată azi băiatul înfometat din Nigeria, care a emoționat întreaga planetă... Can Yaman, poză din copilărie! Era un avocat de succes când a decis să devină actor. Detalii neștiute despre star...
Parteneri
Dulceață de smochine întregi, aromată și rafinată
Catine.ro
Ultimele știri
x