- Liga Națiunilor: România vs. Kosovo se vede vineri, 15 noiembrie, de la 21:45, pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Este una dintre cele mai folosite expresii româneşti, însă prea puţini îi ştiu... povestea! Deşi pare actuală, "La Paştele Cailor" era folosită şi în urmă cu aproximativ trei secole în limbajul comercial mai puţin oficial. Tu de câte ori ai spus-o?
„La Paştele cailor” este o expresie folosită atunci când vine vorba despre ceva care nu va avea loc niciodată. Puţini sunt cei care ştiu că totul a pornit de la legendă conform căreia Fecioara Maria, supărată pe caii care fceau gălăgie în timp ce năştea, i-ar fi blestemat să se sature de mâncare într-o singură zi pe an – Paştele Cailor.
Puţini ştiu că această zi chiar există.
Paştele Cailor sau Ispasul, aşa cum este denumită în popor această sărbătoare, are loc în ziua de Înălţarea la Cer a Mântuitorului, adică în joia din săptămâna a şasea de după Paşti.
Spre deosebire de alte sărbători, Paştele Cailor nu are o dată fixă, aceasta fiind influenţată de data serbării Paştilor. Probabil că şi din această cauză a luat fiinţa vorba "la Paştele Cailor", însemnând o dată neştiută încă, fără o zi exactă în calendar. În ziua în care caii „îşi prăznuiesc” Paştele, se spune că pentru un ceas, ei se satură de păscut iarba câmpului.
Interesant este ca expresia există doar în spaţiul cultural al României şi că în timp sărbătoarea a devenit prilej pentru organizarea de târguri și pentru încheierea unor afaceri.
Au cumpărat o casă cu 400.000 de dolari şi acum o vând cu o zecime din sumă! Totul a început când au aflat ce era ascuns... Nu, nu te mai freca la ochi: chiar e aceeași femeie! Cine e Tatianin Ruslan, bărbatul care transformă orice gospodină în...