Un bărbat care locuiește în comitatul Donegal din Irlanda susține că l-a zărit pe monstrul din Loch Ness înotând la suprafața apei timp de 10 minute. El a publicat pe internet o înregistrare video pe care a filmat-o de pe mal.
Imaginile video înregistrate de Eoin O’Faodhagain, în vârstă de 53 de ani, surprinse pe 30 aprilie, au fost acceptate de Official Loch Ness Monster Sightings Register (Registrul oficial de reperări ale monstrului din Loch Ness).
„Nu mi-a venit să cred ce văd și am înregistrat cu telefonul mobil. A fost cu siguranță ceva de dimensiuni mari. A coborât sub apă, a revenit la suprafață, după care a coborât din nou și a dispărut. Nu a fost o ambarcațiune. Cred că a fost Nessie. Cred că Nessie există, dar nu ca un plesiosaur – ci o creatură care s-a dezvoltat în Loch Ness de-a lungul a mii de ani”, a spus bărbatul care a făcut această înregistrare. Imaginea este, însă, neclară și întunecată.
Gary Campbell, care se ocupă de registru, a spus: „Când vine vorba de imagini cu Nessie, înregistrarea făcută de Eoin O’Faodhagain ar putea fi considerată un lungmetraj. De obicei, înregistrările durează una sau două secunde. Această nouă înregistrare are o durată considerabilă. Este clar că a surprins ceva care intra în apă și ieșea la suprafață, împrăștiind apă în jur. Suiectul ar avea până la 6 metri”.
Această înregistrare video vine în contextul în care în această lună vor fi a colectate din Loch Ness, Scoția, probe de ADN din fragmente de piele și solzi.
Profesorul Neil Gemmell, un cercetător din Noua Zeelandă, care conduce această cercetare, spune că nu crede în Nessie, dar este sigur că va găsi coduri genetice ale altor creatori. El susține că trebuie să existe o explicație biologică a unora dintre poveștile care au fost spuse despre monstrul din Loch Ness.
Monstrul din Loch Ness este unul din cele mai cunoscute animale studiate de criptozoologie. Dovezile despre existența acestui animal sunt alcătuite din puține, dar mult disputate, fotografii și înregistrări cu sonarul. Nu au fost descoperite schelete, urme, exemplare vii sau țesuturi. Localnicii l-au botezat Nessie, un nume folosit în toată lumea, încă din anii 1950. Legenda modernă s-a născut pe 2 mai 1933, când a fost publicată știrea că acest monstru a fost văzut.
La acea vreme, reporteri britanici au fost trimiși în Scoția pentru a vedea monstrul. S-au găsit urmele unui imens animal patruped, dar Muzeul de Istorie Naturală din Londra a anunțat ulterior, după ce a analizat mulaje, că urmele erau ale unui hipopotam.
Apoi, în anul 1934, a apărut o imagine care prezenta o creatură asemănătoare cu un dinozaur, al cărei gât lung ieșea din apele învolburate. Această fotografie i-a făcut pe unii să speculeze că Nessie era singurul supraviețuitor al unei specii dispărute de mult, plesiosaur.
Se presupune că plesiosaurul acvatic a dispărut împreună cu restul dinozaurilor. Loch Ness a fost înghețat în timpul erei glaciare, astfel încât această creatură ar fi trebuit să străbată calea dintre mare și râul Ness în ultimii 10.000 de ani. Plesiosaurul, despre care se crede că a avut sângele rece, nu ar fi putut să supraviețuiască multă vreme în apele înghețate din Loch Ness.
Mai târziu, în anii ‘60, mai multe universități britanice au organizat expediții la Loch Ness, utilizând un sonar pentru a cerceta adâncurile. Nu a fost descoperit nimic concludent, dar un semn de întrebare rămâne, fiindcă la fiecare expediție operatorii sonarului au detectat obiecte subacvatice imense care se mișcau, fenomen pe care nu l-au putut explica.
În 1975, Academia de Șiințe Aplicate din Boston a combinat sonarul cu fotografia subacvatică. După ce au făcut fotografia, au mărit-o, zărind posibila înotătoare imensă, creatură asemănătoare unui plesiosaur. Ulterior s-au mai făcut expediții, dar fără rezultate concludente.
O cântăreață thailandeză a cumpărat un tablou la preț de chilipir și a avut o surpriză URIAȘĂ. Ce a descoperit este NEPR... Uite clădirile, nu sunt clădirile! Un complex rezidențial a fost demolat în doar 15 secunde! VIDEO...