Antena Căutare

Longevitatea evreilor din New York, obiect de studiu

Oamenii de stiinta vor studia celulele stem apartinand evreilor din New York care au radacini est-europene, intr-o incercare de a afla care este secretul longevitatii lor, avand in vedere ca multi dintre ei ajung sa traiasca si 100 de ani, relateaza marti Daily Mail.

Multi dintre membrii grupului de referinta ating varste matusalemice, in ciuda faptului ca beau, fumeaza sau consuma mancaruri cu multa grasime. Pentru a elucida acest mister, expertii spera sa descifreze incredibilul ADN al acestor persoane.

Expertii cred ca anii in care casatoriile erau contractate doar intre membrii comunitatii - si de aici existenta unor trasaturi genetice comune - ar fi putut contribui la cresterea sperantei de viata pentru aceasta categorie de persoane.

Intr-o incercare de a afla de ce evreii ashkenazi traiesc atat de mult, cercetarile vor avea in vedere organe precum inima, plamanii, ficatul, precum si diferite tipuri de celule.

Medicul Todd Evans, cercetatorul care conduce studiul, este uimit de faptul ca aceste "celule ale longevitatii' impidica producerea atacurilor de inima, dezvoltarea cancerului, dar si alte afectiuni care pun in pericol viata.

"Motivul pentru care evreii ashkenazi traiesc atat de mult nu este acela ca ei duc o viata sanatoasa. De multe ori, casatoriile in sanul aceleiasi comunitati poate avea efecte dezastruoase, insa in acest caz in anumite familii s-a inregistrat un efect opus. Membrii acestora dezvolta numai intr-o masura foarte mica boli cardiovasculare, cancer, afectiuni neurodegenerative sau diabet. De aceea, noi credem ca un aspect al rezistentei lor in fata bolilor se bazeaza pe celulele stem", a declarat medicul Todd Evans pentru The New York Post.

Doctorul Evans si colegii acestuia vor extrage celule stem din sangele evreilor in varsta, iar apoi le vor transforma in celule ale unor organe vitale, create cu ajutorul "genelor sanatoase".

Sursa: Jurnalul National

Obama si Cameron, pe post de chelneri pentru militari... VIDEO! Mai, luna betiilor crunte pentru papagalii din Australia...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x