Antena Căutare

Lucruri neștiute despre Arsenie Boca! Prin ce chinuri a trecut în numele credinței

Credincioși din toate colțurile țării se adună, în fiecare zi, la Mănăstirea Prislop, acolo unde și-a trăit, o bună parte din viață, Părintele Arsenie Boca, care a rămas în istorie grație sfaturilor sale spiritual, dar și a previziunilor sale.

Considerat un trimis al lui Dumnezeu în vremea noastră, Părintele Arsenie Boca a uimit, de-a lungul timpului, prin lecțiile de viață pe care le-a lăsat în urmă, iar acum, odată cu împlinirea a 26 de ani de la moartea acestuia, îți propunem să descoperi mai multe lucruri pe care nu le știai despre acesta.

A fost un pictor renumit

Articolul continuă după reclamă

În timpul vieții, Părintele Arsenie Boca a iubit culorile, așa că ani întregi, în perioada comunistă, a pictat mai multe mănăstiri şi mai mult de atât, a avut ucenici , pe care îi învaţă pictură. Printre operele sale se numără Biserica din Drăgănescu, aflată la 25 de kilometri depărtare de Bucureşti şi Icoană Maicii Domnului cu Pruncul, din altarul Bisericii Sfântul Elefterie din Bucureşti, printre altele.

A murit la Sinaia

Chiar dacă mormântul său se află la Mănăstirea Prislop, în Hunedoara, Părintele Boca s-a stins la Sinaia, cu puțin timp înainte de Revoluție.

A petrecut patru luni la Muntele Athos

Părintele Arsenie Boca a avut prilejul de a petrece patru luni de zile pe Muntele Athos, iar ulterior şi-a început viaţă monahală la mănăstirea Brâncoveanu de la Sâmbătă de Sus (judeţul Braşov).

A fost închis în perioada comunistă

Din cauza credinței sale, Părintele Arsenie Boca a ajuns în închisoare, acolo unde a petrecut mai mult timp, de-a lungul vieții sale. Securitatea i-a interzis să mai slujească în vreo biserică din România. Mai mult de atât, el a fost arestat şi torturat de fosta Securitate în anii 1948 şi 1951 pentru presupuse legături cu legionarii, fapte negate de acesta. Închis la Jilava, Bucureşti, Timişoara şi la Oradea, condamnat la muncă silnică la Ocnele Mari şi la Canal, părintele a revenit, la sfârşitul pedepsei, ca stareţ la Mânăstirea Prislop. A fost unul dintre martirii gulagului comunist.

A sfinţit capela Reginei Maria

Pe 27 iunie 1947, părintele Arsenie Boca a fost chemat să sfinţească Capela numită „Inima Reginei Maria”. Acesta avea să îşi petreacă o bună perioada din viaţă monahală la mănăstirea Brâncoveanu din Sâmbătă de Sus, Braşov.

Arsenie Boca s-a născut pe 29 septembrie 1910 în localitatea Vaţa de Sus (Hunedoara). A studiat la Academia Teologică "Andreiana" din Sibiu, pe care a absolvit-o în 1933. În Vinerea Izvorului Tămăduirii, după Paştile anului 1940, a fost tuns în călugărie la Mânăstirea Brâncoveanu - Sâmbăta de Sus, primind numele Arsenie. Ca preot, duhovnic şi stareţ, va începe cu putere, cu duh apostolesc şi chiar prorocesc mişcarea unică de la Sâmbăta, de redeşteptarea religioasă şi morală a credincioşilor. A fost părinte ieromonah, teolog, artist plastic, stareţ la Mănăstirea Brâncoveanu şi apoi la Mănăstirea Prislop.

Rezultate oficiale: Chiar se poate muri din dragoste! Ce se întâmplă în organismul unei persoane cu inima frântă... Ziua de mâine aduce suferințe pentru Săgetători! Horoscopul de vineri, 27 noiembrie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 15 noiembrie 2024. Andrei Urs și Vlad Condurache au câștigat suma de 15000 de lei
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 15 noiembrie 2024. Andrei Urs și Vlad Condurache au câștigat suma de 15000 de lei Vineri, 15.11.2024, 19:00
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x