Antena Căutare

E o minune! Un telescop NASA a surprins "mâna lui Dumnezeu"!

O imagine în raze X, fotografiată de cercetătorii de la NASA, arată un nor de materie generat de explozia unei stele, având o formă impresionantă.

O imagine în raze X, fotografiată de cercetătorii de la NASA, arată un nor de materie generat de explozia unei stele, având o formă impresionantă.

Norul de materie cosmică, numit de cercetători "mâna lui Dumnezeu", a fost fotografiat cu ajutorul a două observatoare astronomice ale NASA: Nuclear Spectroscopic Telescope Array (NuSTAR), care a captat imaginea în raze X cu energie înaltă, şi Chandra X-ray Observatory, care, folosind radiaţia X cu energie joasă, a captat porţiunile de imagine reprezentate în roşu şi verde, scrie space.com.

Fotografia reprezintă un plerion, o nebuloasă a cărei dinamică se datorează vântului stelar emis de un pulsar (o stea neutronică, mică şi foarte densă, care se roteşte emiţând fascicule de radiaţie electromagnetică.)

Citeşte continuarea pe antena3.ro!

Ăsta este videoclipul care te trezeşte la viaţă! Mişcările lor ar trebui interzise... Are 35 de ani, dar arată de 70! Povestea femeii care a băut 30 de beri pe zi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x