Antena Căutare

FOTO&VIDEO! Mickey Mouse, Cenusareasa, Alba-ca-Zapada si Bambi, cele mai frumoase desene ale copilariei

Walt Disney a fost cel care a oferit copilariei un nou sens. El a creat cele mai frumoase filme de desene animate care au incantat generatii intregi. Astazi, 5 decembrie, se implinesc 111 ani de la nasterea lui.

Walter Elias Disney s-a nascut pe 5 decembrie 1901, in Chicago. Si-a inceput cariera inca din adolescenta, cand a lucrat ca artist desenator pentru cateva publicatii. Mai tarziu, si-a deschis un studiou in care a inceput sa dea viata celor mai frumoase personaje de desene animate. Primul care a cunoscut faima a fost Mickey Mouse, un soricel jucaus. Au urmat Minnie, Pluto, Donald Duck, Daisy Duck, Bugs Bunny si Goofy.

Alaturi de fratele sau, Walt Disney a dat nastere studiourilor Disney, unde au fost produse cele mai frumoase desene animate si filme pentru copii. Incepand din anii '40, Disney a transpus pe marile ecrane basme si povesti cunoscute.

"Cenusareasa", "Alba-ca-Zapada si cei sapte pitici", "Alice in Tara Minunilor", "Frumoasa si Bestia", "Doamna si Vagabondul", "Bambi" sau "Regele Leu" sunt doar cateva dintre ele. Productiile se bucura si astazi, dupa zeci de ani, de un succes considerabil.

Walt Disney a fost si creatorul Disneyland. Primul a fost inaugurat in 1955, in California, Statele Unite ale Americii. In Europa, singurul parc Disneyland se afla la Paris.

De-a lungul carierei sale, Walt Disney a castigat numerose premii, studioul care ii poarta numele fiind cunoscut si astazi ca cel mai mare producator de filme pentru copii.

A castigat 100 de milioane de dolari, dar nu si-a ridicat premiul. Astazi EXPIRA TERMENUL... NASA nu se lasa! Trimite un alt robot pe Marte!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x