La începutul lunii iulie, în anul de grație 1864, Alexandru Ioan Cuza, domnitor al Principatelor Unite ale Moldovei și Țării Românești, înființa Universitatea din București, perla școlilor de învățământ superior din țară.
Au trecut 150 de ani de când acesta își punea semnătura pe decretul nr. 765 din 4 / 16 iulie 1864, document în urma căruia se năștea mândria instituțiilor de învățământ superior ale țării noastre: Universitatea București.
Până la apariția sa, boierii din zona Bucureștilor, cu dare de mână și cu dorință de a avea odrasle știutoare de carte, își trimiteau feciorii să studieze la Academia Princiară Sf. Sava, ctitorie a lui Constantin Brâncoveanu, la 1694.
170 de ani mai târziu, Alexandru Ioan Cuza decide să-i ofere Capitalei o școală pe măsura valorii politico-economice pe care o avea urbea din sud-estul principatelor.
Evident, la un așa nivel, așa rezultate. Universitatea București devine "casa" celor mai luminate minți ale țării. Mihail Sadoveanu, George Bacovia, Eugen Lovinescu, Camil Petrescu, George Călinescu, Mircea Eliade, Nichita Stănescu sau Emil Cioran sunt doar câțiva dintre cei care au trecut pragul instituției de învățământ bucureștene.
Ştirea continuă pe observator.tv!
De tot râsul! Cum l-au determinat părinții să scape de obsesia pentru selfie... Atenţie la relaţiile de iubire! Horoscopul pentru weekend, cu astrologul Camelia Pătrăşcanu...