Antena Căutare

Muncitorii din Vaslui săpau pentru a construi un spital, dar când au văzut ce era în pământ și-au făcut cruce. Peste ce au dat

O echipă de muncitori din Vaslui realiza săpături pentru a construi un spital atunci când a ieșit la iveală ce era în pământ, de fapt.

Galerie
Imaginile cu descoperirea făcută au ajuns pe internet și au devenit virale | sursa foto: Profimedia

Muncitorii săpau pentru a construi un spital în Vaslui atunci când unul dintre ei a descoperit ceva neobișnuit în pământ. S-a uitat mai atent și s-a speriat când a realizat la ce se uită. Mulți dintre cei prezenți și-au făcut cruce și în scurt timp a fost chemată poliția.

Muncitorii din Vaslui săpau pentru a construi un spital, dar când au văzut ce era în pământ și-au făcut cruce. Peste ce au putut să dea

O echipă de muncitori din Vaslui realiza săpături pentru a construi un spital, însă lucrurile au fost oprite atunci când, în luna mai, oamenii au găsit rămășițe umane în pământ.

De atunci, aproximativ 260 de schelete umane au fost descoperite în zona unde urmează să se construiască Spitalul nr. 2 din municipiul Vaslui.

Articolul continuă după reclamă

Cercetarea arheologică a început în luna aprilie, când, cu ocazia unor lucrări de construcţii demarate în zonă au fost descoperite de către muncitori 13 schelete umane (12 adulţi şi un copil). Specialiştii Muzeului Judeţean „Ştefan cel Mare” Vaslui au anunţat la acel moment că nu există indicii potrivit cărora este vorba despre o eventuală groapă comună, ci despre un fost cimitir.

Citește și: Un român din comuna Praid a vrut să își dărâme o șură, dar s-a speriat când a văzut ce a descoperit

„Au fost efectuate săpături şi până la sfârşitul descărcării arheologice s-au adunat până în 270 de schelete umane. S-au făcut prelevări, au fost etichetate şi transmise la Iaşi pentru determinări. Este vorba despre un fost cimitir cu mai multe nivele de înhumare”, a declarat pentru Agerpres directorul Muzeului Judeţean „Ştefan cel Mare„ Vaslui, Ramona Mocanu.

Mai mult decât atât, tot aici s-au descoperit și obiecte de importanță istorică, ce urmează să fie prezentate în cadrul Sesiunii Internaţionale de Comunicări Ştiinţifice „Acta Moldaviae Meridionalis”. În prezent, lucrările de construcţii pentru Spitalul 2 Vaslui au fost reluate.

Lucrările pentru Spitalul nr. 2 din Vaslui au început la mijlocul lunii februarie a acestui an. Proiectul ajunge la suma de 385 de milioane de lei și vizează găzduirea unor secții precum Boli infecțioase, Psihiatrie, Boli cronice și a unui Centru de sănătate mentală în cele mai bune condiții. Investiția a fost făcută printr-un proiect finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență, care include un corp nou de clădire cu o suprafață construită de 6.528,01 mp și o suprafață desfășurată totală de 36.303,01 mp. Spitalul va dispune de 248 de paturi, din care 97 vor fi complet noi, inclusiv 28 pentru spitalizare de zi (adulți și copii), 16 pentru paliație, și 53 pentru spitalizare continuă pe cele 3 secții menționate, au informat cei de la monitoruldevaslui.ro.

Ce a putut să facă un bucureștean din Sectorul 3 în grădina lui de bloc. Trecătorii vin aici ca să vadă „minunea” cu och... O femeie și-a comandat o geantă de firmă de pe internet, însă când trăit o surpriză uriașă când a deschis cutia adusă de...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 14 septembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mariei Cârneci
Hello Chef sezonul 7, 14 septembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mariei Cârneci Sambata, 14.09.2024, 14:57
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x