- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
“Sunt indicatorii unui set intens și complex de câmpuri magnetice ce plutesc în atmosfera Soarelui,” au declarat reprezentanții NASA.
“Imaginea îmbina doua seturi extreme de lungimi de unda ultraviolete la 171 si 193 de angstromi, colorati în auriu si galben pentru a crea un aspect de Halloween.”
NASA compară imaginea Soarelui cu un "dovleac sculptat".
“Regiuni active pe Soare au creat această față de "dovleac sculptat", așa cum s-a observat în lumina ultravioletă de către satelitul Observator de dinamica solară. Descarcați-o în rezoluție înaltă chiar la timp pentru Halloween” a scris NASA alaturi de imagine.
Soarele este steaua aflată în centrul Sistemului nostru Solar. Masa totală a Pământului, a tuturor celorlalte planete, asteroizi, meteoroizi, comete precum și a prafului interplanetar care orbitează în jurul Soarelui, reprezintă abia 0,14% din masa întregului Sistem Solar, în timp ce masa Soarelui reprezintă 99,86%.
Energia provenită de la Soare (sub forma luminii, căldurii ș.a.) face posibilă întreaga viață de pe Pământ, de exemplu prin fotosinteză, iar prin intermediul căldurii și clima favorabilă.
Conform cercetărilor actuale, vârsta Soarelui este de aproximativ 4,6 miliarde de ani, și el se află pe la jumătatea ciclului principal al evoluției, în care în miezul său hidrogenul se transformă în heliu prin fuziune nucleară.
În fiecare secundă, peste patru milioane de tone de materie sunt convertite în energie în nucleul soarelui, generându-se astfel neutrino și radiație solară.
Activitatea magnetică a Soarelui generează o serie de efecte cunoscute sub numele generic de activitate solară, incluzând petele pe suprafața acestuia, erupțiile solare și variații ale vântului solar, care dispersează materie din componența Soarelui în tot sistemul solar și chiar și dincolo de el.
Efectele activității solare asupra Pământului includ formarea aurorelor polare, la latitudini nordice medii spre mari, precum și afectarea comunicațiilor radio și a rețelelor de energie electrică. Se consideră că activitatea solară a jucat un rol foarte important în evoluția sistemului solar și că ea influențează puternic structura atmosferei exterioare a Pământului.
NASA a surprins imaginea pe 8 octombrie 2014 și susține că aspectul neobișnuit al stelei e cauzat de unele regiuni ce sunt mai active decât altele.
(sursă: wikipedia, DigiWorld)
A conceput un copil pe cale naturală la 67 de ani. Medicii sunt uluiți: "Nu știm cum a fost posibil"... Opera de artă atribuită lui Giovanni Cimabue descoperită într-o bucătărie din Franţa, vândută la un preţ record...