Ultimele cercetări în zona în care submariul s-a scufundat au scos la iveală detalii înfiorătoare, măsurătorile indicând că acolo, nivelul radiațiilor depășește de 100.000 de ori pragul normal al acestora.
Mai mulți cercetători din Norvegia au descoperit că nivelul radiaților în zona în care submarinul nuclear K-278 „Komsomoleț” s-a scufundat în Marea Norvegiei, accident în urma căruia mai mulți membri ai echipajului și-au pierdut viața.
Dincolo de nivelul alarmant al radiațiilor, cercetătorii afirmă că populația nu trebuie să-și facă probleme pentru că acestea nu-i pot afecta foarte tare, ba chiar au afirmat că nu există nici riscul de a se consuma pește prins în acea zonă a mării.
Submarinul de a treia generaţie K-278 "Komsomoleţ" a fost construit în 1983. La 7 aprilie 1989, în urma unui incendiu la bord, submersibilul cu propulsie nucleară s-a scufundat în Marea Norvegiei. Din cei 69 de membri ai echipajului au murit 42 de persoane. Submarinul se află la o adâncime de aproape 1.700 de metri, conform publicaţiei ruse Vzgliad.