Nu există aşa ceva!!! O casă de 38 de metri pătraţi, construită în DOAR 24 de ore cu ajutorul unei imprimante 3D. Şi nu, nu sunt imagini rupte dintr-un film SF

 
+9 click pentru
galerie

Da, se poate construi o casă în 24 de ore! O demonstrează nişte americani uriaşi într-ale imprimării 3D. Mai exact, aceştia au format o echipă de informaticieni și ingineri care a reușit să imprime într-un timp record în fabrica din Stupino (Rusia) pereți din beton modificat, dar și fundații, tavane, podele, uși, ferestre și finisaje

Deşi nu este vorba despre prima casă realizată la imprimantă 3D, particularitatea apare în felul în care a fost construită: spre deosebire de locuințele anterioare, casa proiectată de Cor Apis a fost imprimată în ansamblul său, nu a rezultat din asamblarea mai multor panouri pre-imprimate.

Ansamblul suprafeței locuite măsoară 38 de metri pătrați, iar durata de viață a casei este estimată, ATENŢIE!,  la 175 de ani.

Pentru ca betonul să nu sufere de pe urma temperaturilor extrem de scăzute din Rusia, specialiştii au instalat mai întâi un cort uriaş care a protejat materialul folosit. Ceea ce este cu adevărat incredibil este costul unei astfel de locuinţe: 11.000 de dolari!!! 

Te tentează?

 

SURSA: BOREDPANDA.COM

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe