Antena Căutare

O femeie din Gorj a descoperit o terapie-minune pentru fetița ei autistă! „Mi-a spus pentru prima dată mama”

O femeie din judeţul Gorj îşi tratează fetiţa bolnavă de autism cu ajutorul delfinilor, în Mexic. Ea susține că rezultatele sunt remarcabile. În doar câteva luni, fetiţa de 7 ani, care până atunci nu vorbea, a început să spună „mama", să râdă şi să socializeze cu cei din jur.

O femeie din judeţul Gorj îşi tratează fetiţa bolnavă de autism cu ajutorul delfinilor, în Mexic. Ea susține că rezultatele sunt remarcabile. În doar câteva luni, fetiţa de 7 ani, care până atunci nu vorbea, a început să spună „mama", să râdă şi să socializeze cu cei din jur.

Fetița femeii din Gorj, Anastasia, avea numai 3 ani şi jumătate când familia ei a primit vestea că ea suferă de autism.

Soluţia a venit tocmai de peste Ocean. După nopţi nedormite în care a căutat pe Internet cum se poate trata autismul, mama fetiței din Gorj a luat drumul Mexicului. Au urmat peste 50 de şedinţe, în apă, alături de delfini.

În 2018, mama Anastasiei a fost acceptată ca voluntar la centrul de recuperare din Leon - ceea ce a însemnat o reducere semnificativă a costurilor.

Chiar şi fără acest preţ preferenţial, tratamentul din Mexic este mai ieftin decât cel din România. O şedinţă de terapie cu delfinii ajunge la 330 de lei, în timp ce la noi costurile se ridică la 240 de euro/zi.

Procedura este însă controversată la nivel mondial.

„Nu a fost inclusă ca o metodă de tratament în autismul infantil, la nivel internaţional, nu există studii care să arate că o terapie a vindecat sau a îmbunătăţit viaţa a nu ştiu câţi copii”, a spus psihologul Laura Bârdeanu.

Potrivit estimărilor, în România, există peste 30.000 de copii cu autism.

Mai multe detalii sunt disponibile în clipul de mai sus din „Observator”.

Profesorul îl întinde pe micuț pe o bancă și apoi începe să-i facă masaj. Cineva din clasă a filmat totul!... S-a speriat atunci când i-a văzut fața și a decis să-l abandoneze! Cum arată astăzi ”monstrul” pe care mama l-a lăsat în...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x