O icoană pe lemn din secolele XVI-XVII, adjudecată contra sumei de 10.000 de euro

O icoană pe lemn „Maica Domnului cu Pruncul (Hodighitria)”, datată din secolele XVI - XVII, a fost adjudecată marţi seară, la Artmark, contra sumei de 10.000 de euro, de cinci ori preţul de pornire.

Icoana provine din Ţara Românească şi este o rară piesă de colecţie. Cu dimensiuni de 30 x 22 centimetri, ea este creată cu tempera şi foiţă de aur pe lemn şi aparţine şcolii greceşti.

În licitaţia online de marţi au fost scoase la vânzare 151 de obiecte de artă sacră, inclusiv icoane rarisime din perioada lui Mihai Viteazul, Matei Basarab şi Constantin Brâncoveanu.

Între lucrările adjudecate se numără o icoană pe lemn „Învierea lui Lazăr", şcoala grecească, ramă sculptată, datată la sfârşitul sec. XVII, cumpărată pentru 5.000 de euro; icoană pe lemn „Sfântul Arhanghel Mihail”, şcoală pre-brâncovenească, epoca lui Matei Basarab, sfârşitul sec. XVII, de colecţie, pentru 4.000 de euro; icoană pe lemn „Intrarea în Ierusalim (Duminica Floriilor)”, şcoală moldovenească, a doua jumătate a sec. XVII, piesă rară, pentru 4.000 de euro; icoană pe lemn cu ferecătură din argint aurit „Maica Domnului cu Pruncul (Hodighitria)”, şcoală rusească, a doua jumătate a sec. XIX, pentru 3.750 de euro; icoană pe lemn cu ferecătură din argint „Sfântul Nicolae", şcoală Saint Petersburg, sfârşitul sec. XVIII, pentru 3.000 de euro.

Sursa : news.ro

Parteneri
Diferența dintre un hotel și un motel. Tot ce trebuie să știi înainte să-ți faci o rezervare
Fie că îți dorești să stai la un hotel din centrul orașului sau la un resort plin de facilități, este foarte important să alegi cea mai bună opțiune pentru a avea parte de o vacanță de neuitat. Multe persoane încă nu știu diferența reală dintre un hotel și un motel.
Catine.ro
Ultimele știri