Căutare Live

O istorie ADEVĂRATĂ! IUBIREA din spatele TRAGEDIEI, povestită de un pasager!

Tragedia vasului scufundat în urma ciocnirii cu un aisberg are în spate o frumoasă poveste de dragoste

Tragedia vasului scufundat în urma ciocnirii cu un aisberg are în spate o frumoasă poveste de dragoste.

Emilio Portaluppi a plătit 15 euro pentru un bilet la clasa a doua, în timp ce Madeleine Talmage Astor, soția unui magnat pe nume John Jacob Astor, a avut loc la clasa întâi pentru 300 de euro.

Deși Portaluppi, care a murit la vârsta de 93 de ani în 1974, a fost întotdeauna un gentleman și nu a recunoscut existența unei asocieri cu doamna Astor, chiar și după supraviețuire, dovezile din urma interviurilor au scos la iveală conexiunea dintre cei doi.

El a făcut o pasiune pentru doamna Astor, potrivit news.discovery.com și a fost datorită ei și soțului său nu doar un simplu călător pe Titanic, ci oaspete al familiei Astor la prima clasă. Dacă nu ar fi fost cei doi, Portaluppi nu ar fi ajuns pe Titanic.

Povestea sa zugrăvește în mare parte și istoria creată de James Cameron prin Jack Dawson, în filmul din 1997, fiind considerată punctul de plecare al ecranizării.

Ca și Dawson, Portaluppi era un pasager, care a ajuns pe vas în urma norocului și a fost ulterior invitat la clasa întâi pentru a lua cina, în seara în care Titanicul a lovit un aisberg.

Portaluppi ar fi trebuit să aibă un alt destin

Bărbatul era un pietrar muncitor, care ajutase la crearea unor reliefuri pentru clădirea New York Stock Exchange, fiind considerat un talent. El fusese în Italia pentru a-și vizita familia și se întorcea în Milford, New Hampshire. Acesta avea rezervare pe un alt vas, Oceanic II. Cu toate acestea, el a primit o telegramă din partea familiei Astor, care îl invita să li se alăture pe Titanic, cuplul întorcându-se dintr-o vacanță din Egipt. Familia își dorea ca Portaluppi să-și arate talentul și prin statuile de la vila lor din Newport.

Claudio Bossi, autorul unei cărți intitulate Titanic, a mărturisit pentru Discovery News "Doar în ultima parte a vieții sale, când s-a întors în Italia, a spus povestea călătoriei cu Titanicul pentru jurnaliștii locali."

Misterul din spatele supraviețuirii

Supraviețuirea sa este plină de mister, evenimentele fiind diferite în funcție de poveste. Tot ce știm cu siguranță este că se afla pe barca de salvare numărul 14 atunci când a fost ridicat de vasul Carpathia.

După ce a fost trezit de zgomotul aisbergului sau al exploziei din camera motoarelor, bărbatul s-a dus pe punte.

Citește și
colaj de fotografii cu virgil iantu
Cum arată fiica lui Virgil Iantu. Tânăra are 16 ani și se pozează în costum de baie. A moștenit frumusețea de la ambii părinți
Cum arată fiica lui Virgil Iantu. Tânăra are 16 ani și se pozează în costum de baie. A moștenit frumusețea de la ambii părinți
colaj gina pistol
Gina Pistol, fotografia adorabilă din vacanță, alături de fiica ei Josephine. Cum au fost surprinse cele două
Gina Pistol, fotografia adorabilă din vacanță, alături de fiica ei Josephine. Cum au fost surprinse cele două
colaj de fotografii cu anamaria prodan
Anamaria Prodan a recunoscut de ce a pozat în reviste pentru adulți: "Toată lumea îmi spunea că nu am nevoie". Motivul ascuns
Anamaria Prodan a recunoscut de ce a pozat în reviste pentru adulți: "Toată lumea îmi spunea că nu am nevoie". Motivul ascuns
Mai multe articole

Una dintre versiunile lui Portaluppi a fost cea în care a sărit în mare și a înotat până la o bucată de gheață, plutind în derivă până ce a fost găsit de o barcă de salvare. O altă variantă, mai puțin probabilă, este că s-a dus să se îmbarce, însă fiind plină, a căzut în apă și a înotat timp de două ore până ce a fost recuperat de pe mare.

Atunci când a cerut despăgubiri de 25,000 de dolari din partea proprietarului de vas, el a spus "Am stat în apa Atlanticului mai bine de două ore, suferind de dureri îngrozitoare și agonie, lucruri care îmi vor cauza o durere mare și sufeință în continuare."

La acel moment al dezastrului s-a spus chiar că a ajuns într-o barcă fiind deghizat în femeie. Într-adevăr, atunci când lista cu pasagerii recuperați de Carpathia a fost verificată, el apărea trecut ca doamna Portaluppi.

După ce a supraviețuit scufundării Titanicului, el a devenit soldat în armata italiană în timpul Primului Război Mondial și s-a căsătorit pentru a doua oară, în ciuda faptului că nu a divorțat niciodată de prima soție.

Doamna Astor s-a recăsătorit în timpul războiului, pierzând averea pe care o moștenise de la fostul soț.

Am avut doi supraviețuitori: Beila și Meyer, românii de pe pachebot!

Rose și Jack - o reinterpretare a poveștii de dragoste în ecranizarea "Titanic"

Întreaga poveste a fost relatată și în ecranizarea din 1997, când un tânăr pe nume Jack Dawson câștigă la poker un bilet pentru a merge în America cu vaporul Titanic, la clasa a III-a. La bordul vasului, el o întâlnește pe Rose DeWitt Bukater, care călătorea la clasa I alături de logodnicul ei, și cei doi se îndrăgostesc.

În ciuda diferențelor de clasă socială, cei doi trăiesc o frumoasă poveste de dragoste. Când vasul se scufundă lovindu-se de un aisberg, Jack și Rose încearcă să reziste în apa rece ca gheața. Tânărul moare însă de hipotermie, iar Rose scapă, fiind salvată de o barcă de salvare care se întorsese să caute supraviețuitori.

Scufundarea vasului "nescufundabil". O poveste de 102 ani

Scufundarea celui mai are pachebot din lume rămâne o tragedie îngrozitoare, ce a dus la pierderea a 1514 vieți, din cei 2228 de pasageri, care își doreau să se bucure de călătoria cu vasul Titanic.

Wowww! Iată primul banner al emisiunii Neatza. Cum arătau Răzvan și Dani acum șase ani... Răzvan și Dani, cele mai tari glume cu privire la nunta Flaviei: Bomboanele de pe tort - pastile de Viagra...
Parteneri
Blue Monday 2022. Cea mai tristă zi din an e pe 17 ianuarie
În timp ce luna ianuarie este luna rezoluțiilor și a stabilirii noilor obiective, poate fi, de asemenea, o perioadă destul de dificilă pentru mulți oameni. Sărbătorile au trecut, afară e frig și mai sunt multe luni până la vară. Cu toate acestea, nu e nimic suprinzător că luna ianuarie este luna care găzduiește Blue Monday 2022. Cea mai tristă zi din an îi sperie pe mulți dintre noi.
Catine.ro
Ultimele știri