Antena Căutare

O mama și-a dus bebelușul la doctor cu o simplă mâncărime de ochi, dar nu se aștepta la ce a urmat. Ce verdict au dat medicii

Câte ore petrecute la plajă au schimbat totul pentru o mămică și bebelușul ei. Aceasta și-a dus copilul la medic cu o simplă mânăcărime de ochi, dar diagnosticul primit a schimbat totul. Ce avea, de fapt, pe ochi micuțul.

colaj foto baietel pe plaja care se scarpina la ochi Galerie
O mama și-a dus bebelușul la doctor cu o simplă mâncărime de ochi, dar medicii i-au pus un diagnostic rar | Shutterstock

O zi la plajă s-a transformat într-un adevărat coșmar pentru o familie din China. Ceea ce se presupunea a fi o distracție pentru micul băiețel, l-a adus pe mână medicilor, iar aceștia i-au pus un diagnostic greu de imaginat, chiar și pentru cadrele medicale. Deși inițial, nici chiar specialiștii nu au înțeles de unde vine mâncărimea de ochi a micuțului, la o privire mai atentă au observat adevărata problemă.

O mama și-a dus bebelușul la doctor cu o simplă mâncărime de ochi, dar nu se aștepta la ce a urmat. Ce au descoperit medicii, la o privire mai atentă

Imediat ce a fost dus la spital, doctorii au observat că pleoapa superioară a băiețelului în vârstă de doar 3 ani îi era roșie și umflată, deși nu avea un istoric de alergii. De asemenea, părinții au explicat că cel mic suferea de mâncărimi ale genelor la ochiul drept și chiar au observat un lichid „anormal”, de mai bine de o săptămână, transmite dailymail.co.uk.

Din fericite, testele medicale au arătat că vederea băiatului nu a fost afectată, însă atunci când ochiul său a fost examinat cu lampa cu fantă - un cotrol obișnuit pentru a vedea fundul de ochi - au observat o infestare cu păduchi translucizi care mergeau pe genele sale și a fost „diagnosticat cu infecție cu păduchi a genelor”.

Citește și: O femeie făcea baie fetiței atunci când a văzut că se mișcă ceva în urechea ei. A mers la doctor și a primit vestea ce a speriat-o

Imaginile îngrijorătoare au arătat amploarea infestării copilului de trei ani, din cauza căruia a avut mâncărimi foarte mari la nivelul ochiului. Potrivit sursei menționate, se pare că cel mic s-a jurcat în nisip la plajă și apoi s-a frecat la ochi cu mâinile murdare și cel mai probabil, așa s-ar fi infectat.

Cu toate acestea, medicii nu au confirmat această variantă și au mai ținut să menționeze că este un caz extrem de rar. De asemenea, data incidentului nefericit nu a fost dezvăluită în raportul de caz de către medicii de la Primul Spital Afiliat al Universității Zhengzhou.

Păduchii sunt insecte minuscule care trăiesc și își depun ouăle în păr, dar se găsesc în mod normal pe scalp. În cazurile severe, infecțiile pot apărea și ca rezultat al unei zgârieturi a scalpului cu unghiile murdare.

Insextele se înmulțesc rapid și pot provoca mâncărimi foarte mari și inflamații ale scalpului. Cu toate acestea, se pot rezolva rapit, cu medicamente fără prescripție medicală.

Citește și: A ațipit cu lentilele de contact la ochi, dar ce a urmat e greu de imaginat. Gestul aparent inofensiv l-a costat pe viață

Specialiștii îi sfătuiesc pe cei care au intrat în contact cu persoane infestate să se verifice cu atneție, deoarece paraziții se răspundesc foarte ușor. Îmbrăcămintea, lenjeria de pat și alte produse expuse păduchilor trebuie, de asemenea, spălate la căldură mare pentru a ucide insectele.

Cu ce culori să te îmbraci ca să fii mereu fericit. Un stilist a dezvăluit „secretul”... Ce a putut să facă o soacră când avea grijă de nepotul ei. Când a descoperit ce îi face bebelușului, mamei nu i-a venit ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x