Antena Căutare

O priveşti minute în şir, dar nu înţelegi nimic! Aşa arată cartea pe care nimeni nu poate să o citească! Accepţi provocarea?

Creaţia unui arhitect italian este una dintre cele mai ciudate opere de artă din lume. O carte pe care a publicat-o în 1981 stârneşte controverse de mai bine de 30 de ani, pentru că... nu poate fi citită.

Creaţia unui arhitect italian este una dintre cele mai ciudate opere de artă din lume. O carte pe care a publicat-o în 1981 stârneşte controverse de mai bine de 30 de ani, pentru că... nu poate fi citită.


Volumul “Codex seraphinianus” este o enciclopedie ilustrată a unei lumi imaginare şi este scrisă de Luigi Serafini într-un alfabet codificat, astfel că nimeni nu reuşeşte să “descoasă” misterul din jurul său.


Cele 360 de pagini conţin zeci de fotografii, scheme şi explicaţii ce par desprinse din filmele SF. Nici măcar felul în care au fost ele realizate nu se cunoaşte, dar se presupune că au fost desenate cu creioane colorate. Specialiştii sunt de părere că volumul este organizat în două secţiuni principale şi 11 capitole. Prima parte cuprinde detalii legate de natură, faună, floră şi fizică, iar cealaltă descrie aspecte referitoare la îmbrăcăminte, bucătărie şi arhitectură.


De-a lungul anilor, oamenii de ştiinţă din mai multe ţări au încercat să “traducă” volumul, însă nu au avut succes. Şi acum vine o întrebare destul de logică: autorul ce are de spus despre opera sa?


Luigi Serafini a susținut tot timpul că aceasta este o altfel de realitate, pe care oamenii nu o pot înțelege. La fel cum copiii privesc o carte pentru adulți și nu înțeleg mare lucru, așa se întâmplă şi în cazul celor mari când analizează textele din Codex Seraphinianus.


Pentru cei interesaţi, aceasta poate fi cumpărată de pe Internet pentru sume cuprinse între 300 şi 1.000 de dolari, în funcţie de ediţie. Cartea a fost reeditată în 1983, 1990, 2006 și în 2013.

CITEŞTE ŞI: Te bagi? A apărut prima carte din lume care se autodistruge după 24 de ore de la deschidere

Invenția care ar putea salva vieți! A fost creat dispozitivul care îţi spune dacă eşti pe cale să faci un INFARCT... „S-a zguduit casa când a lovit!” Un bărbat a filmat TOTUL! „Am încremenit când am am văzut ASTA!”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x