Antena Căutare

Observator Special: Cercetatorii americani: ce ne face sa strangem (tare) in brate animalutele pufoase

Care ar trebui sa fie reactia normala a unui om care vede un animalut simpatic? Daca intrebarea v-a pus pe ganduri, stati linistiti. Raspunsul a fost gasit. Si culmea, de aceasta data, nu de cercetatorii britanici, ci de verii lor de peste ocean. Cativa doctoranzi ai prestigioasei universitati Yale au descoperit, in urma unui studiu, ca reactia naturala a oamenilor in fata unui animal dragalas este agresivitatea. Nu va ganditi la forma clasica a acestui sentiment. Ci una numita de autorii studiului "agresivitate simpatica". Nici noi nu prea stim ce inseamna acest lucru, dar are de-a face cu pornirea de a sufoca din dragoste orice vietate mica si pufoasa.

Internetul a devenit un fel de adapost virtual pentru toate clipurile cu animalute din lume. Atunci cand intr-un birou incepe sa circule un film cu vreo pisica mica si draguta care face nu stiu ce nazbatie, productivitatea scade dramatic, iar nivelul de diminutive sparge orice bariera. Nimeni nu se dezlipeste de monitor. Totii ochii sunt atintiti spre mica vietate pufoasa. Si cu totii ne imaginam ca reactia normala ar trebui sa fie una de dragoste absoluta.

Gresit. Conform ultimului studiu, reactia naturala care se produce la nivelul creierului arata cam… agresiva. Iar aceasta reactie a creierului se traduce in ceea ce cercetatorii numesc "agresiune dragalasa". Practic, desi stim ca animalutul este destul de fragil, l-am strange in brate si l-am sufoca, la propriu cu dragostea noastra. Ar fi fost o reactie de inteles daca aveau de-a face cu exemplare care fac nazbatii.

Una peste alta, noi suntem convisi ca nu doar oamenii nutresc astfel de sentimente paradoxale, ci si animalele, in momentul in care vad un pui de om.

Acum, dupa ce am aflat cum se numeste acea reactie care te determina sa sufoci cu dragostea un animalut, asteptam si tratamentul pentru aceasta afectiune, care frizeaza o intalnire de gradul I cu o camasa de forta.

Observator Special: Un caine demn de o regina: Rasa Corgi, preferata suveranei Marii Britanii. Iata de ce!... Un barbat a turnat BALEGAR peste masina sotiei, dupa ce a descoperit ca "umbla" pe retele matrimoniale...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x