Antena Căutare

Observator special: Experiment stupid, rezultat nedefinit. Concluzia, studiul trece, obezitatea ramane!

Doar niste cercetatori americani ar fi putut sa faca un asemenea experiement. Alti savanti, din alte tari, ar fi evitat sa faca un astfel de studiu, in conditiile in care obezitatea este una dintre foarte marile probleme ale Statelor Unite

Cercetatorii de la Universitatea din Miami au incercat sa mascheze penibilul studiului, asa ca au inceput cu o frumoasa prezentare a crizei financiare din Statele Unite. Desigur, acest lucru nu a reprezentat nimic iesit din comun pentru participantii la experiement. Totusi, dupa prezentarea generala, acestia au fost impartiti in doua grupuri.

Primului grup i s-a indus faptul ca expresia "traieste fiecare zi ca si cand ar fi ultima" se potriveste cat se poate de bine situatiei economice din America. Celui de-al doilea grup i s-a spus ca situatia financiara a tarii e pe cale de a fi rezolvata, ca totul va fi bine, ca presedintele Obama lucreaza intens in acest sens.

Apoi ambele grupuri au fost invitate la masa. Si de aici incepe adevaratul experiement. Oamenii din primul grup, cei speriati ca ziua de maine s-ar putea sa nu mai existe, s-au indopat cu entuziasm. Nici macar cei care - la momentul inrolarii in studiu - erau la dieta, nu au ezitat sa manance alimentele interzise pana atunci. Al doilea grup a mancat dupa cum era obisnuit. Unii legume, altii fructe, altii junk-food, fiecare in functie de ce era obisnuit sa manance.

Credeti ca cercetatorii americani s-au multumit cu atat? Nici gand! Au continuat sa umble la creierul "cobailor umani" cu o alta informatie. Asa ca, le-au spus ambelor grupuri ca dulciurile light sunt mult mai indicate, in cazul in care doresc sa aiba o viata cat mai sanatoasa. In mod previzibil, cei din primul grup - disperatii ca maine nu vor mai exista - au mancat dulciuri normale pana n-au mai putut. Cei din al doilea grup - increzatorii in ameliorarea situatiei financiare a Americii - abia au ciugulit din bomboanele cu continut scazut de zahar.

Ce scop a avut studiul cercetatorilor americani? Sa gaseasca o noua justificare asupra obezitatii care face ravagii in Statele Unite? Cel mai probabil, da. Pentru ca experiementul lor nu ar avea nicio alta utilitate. Poate doar sa demonstreze cat de influentati suntem ce ceea ce ni se prezinta drept date oficiale, fara sa le si trecem prin filtrul gandirii.

Poveste cutremuratoare: Strutul Iulian a facut infarct si a murit, iar partenera lui, Angela, risca sa se stinga de sing... VIDEO! Spectacol in Australia: mai multe orase au fost acoperite, in cateva minute, de spuma...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x