"M-a vazut ca sunt suparata, dar a continuat sa se uite la televizor, de parca nu as fi contat!" De cate ori ati auzit, daca nu cumva chiar ati rostit, toata aceasta teorie? Macar o data in viata.Probabil ca si cercetatorii britanici au trecut prin astfel de situatii, tocmai de aceea au decis sa-si dedice cateva luni din viata studierii acestui fenomen bizar, generator de reprosuri.
In consecinta, oamenii de stiinta de la Universitatea din Edinburgh au invitat un grup de barbati care sa joace rolul de cobai. Li s-au aratat fotografii cu femei calme, multumite, stresate, nervoase sau de-a dreptul suparate. Domnilor li s-a dat un timp limita pentru a defini sentimentele care le incearca pe doamne, pentru ca timingul e un alt lucru important intr-o relatie.
Rezultatul studiului a fost infiorator. Barbatii, indiferent de coeficientul de inteligenta, ori nu-si dadeau seama ce sentimente reflecta figurile femeilor din poze, ori le lua o eternitate ca sa le defineasca. Asadar, cercetatorii britanici au trecut la o noua etapa a studiului. Astfel, si-au luat cobaii umani si i-au incolonat in fata unui scanner cerebral. Rand pe rand, domnii s-au asezat pe scaunel, au mai vazut o data pozele si tot nimic.
Cercetatorii nu au cedat, asa ca au luat rezultatele si le-au comparat. Abia atunci au putut rasufla usurati. Indiferent cat de sensibil este un barbat, exista o zona a creierului sau care il face sa perceapa putin spre deloc diferentele dintre emotii.