Antena Căutare

Omul din spatele organizației secrete "Illuminati", inamicul periculos al societății. "Religia este o absurditate"

Născut în anul 1748, în Ingolstadt, Weishaupt era un cititor înrăit al cărţilor filosofilor francezi din perioada iluministă. Acesta a decis să descopere o nouă formă a iluminării, o serie de idei şi practici care pot fi aplicate pentru a schimba radical modul în care sunt conduse statele europene.

Născut în anul 1748, în Ingolstadt, Weishaupt era un cititor înrăit al cărţilor filosofilor francezi din perioada iluministă. Acesta a decis să descopere o nouă formă a iluminării, o serie de idei şi practici care pot fi aplicate pentru a schimba radical modul în care sunt conduse statele europene.

La nici 36 de ani, acest profesor respectat era considerat un inamic periculos al statului, iar organizaţia sa secretă, Illuminati, ameninţa până şi structura societăţii.

Nu s-a poziţionat împotriva religiei, ci împotriva modului în care aceasta era practicată şi impusă. În noaptea de 1 mai 1776, primii Illuminati s-au întâlnit într-o pădure de lângă Ingolstadt. Organizaţia s-a extins considerabil, în anul 1782 având aproximativ 600 de membri. La sfârşitul anului 1784, societatea secretă avea între 2.000 şi 3.000 de membri.

Illuminati considerau că suicidul trebuia să fie legitimat, inamicii trebuiau să fie trimişi în închisori şi că religia era o absurditate. Ducele Bavariei a emis un edict în iunie 1784 în care blama crearea oricărei societăţi secrete neautorizate prin lege. Un an mai târziu, în martie 1785, monarhia a emis un al doilea edict împotriva acestei organizaţii.

Weishaupt şi-a pierdut postul de la Universitatea din Ingolstadt şi şi-a petrecut restul vieţii în Saxonia, acolo unde a predat filosofia la Universitatea Göttingen.

Illuminati au fost consideraţi vinovaţi pentru multe evenimente nefaste ce au avut loc de-a lungul istoriei, precum asasinarea preşedintelui SUA, John F. Kennedy.

Sursa: nationalgeographic.com, descopera.ro

Primul templu spiritist din lume, în România. Fiica lui Bogdan Petriceicu Hașdeu, moartă de 150 de ani, încă se mai plim... Un câine a fost abandonat pe stradă și lăsat să moară, dar ceva de-a dreptul uimitor s-a întâmplat cu el! Transformarea ...
Zodii norocoase în ziua de 28 mai 2023. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrele vorbesc despre trei zodii norocoase în ziua de 28 mai 2023. Acești nativi se vor bucura...
Horoscopul zilei de 28 mai 2023. Gemenii trebuie să fie atenți la sănătatea lor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 28 mai 2023 spune că nativii din zodia Gemenilor ar trebui să fie mult mai...
Parteneri
Cofeina pentru ten. Ce beneficii are și cum se folosește
Catine.ro
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x