- Liga Națiunilor: România vs. Kosovo se vede vineri, 15 noiembrie, de la 21:45, pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Așezarea situată în apropiere de Cercul Polar adăpostește aproape 200.000 de suflete, care trăiesc, în fiecare zi, o dramă imposibil de depășit.
Pentru mulți dintre noi, nefericirea se arată în diverse forme. O familie destrămată, o copilîrie nefericită, moartea unei persoane dragi, o boală care-ți macină o persoană iubită etc. Nimic însă nu pare a se compara cu ceea ce trăiesc locuitorii orașului rusesc Norilsk. Potrivit unui studiu aprofundat și realizat de specialiști, această localitate din nordul Siberiei, este cea mai deprimantă de pe întreg mapamondul.
Peste 170.000 de persoane își consumă existența pe în acest loc uitat de Dumnezeu, iar acest lucru a devenit un real coșmar pentru cei care au decis să trăiască pe meleagurile înghețate ale mamei Rusii. Peisajul deprimant al orașului rivalizează cu un decor de film horror, iar oamenii resimt din plin acest lucru. Temperaturile scăzute de pe parcursul anului transformă locul într-un adevărat leagăn al tristeții, iar trecutul blestemat completează un tablou al deprimării pentru care nici măcar Bacovia nu ar fi găsit definiție.
Orașul, minele și fabricile metalurgice au fost construite de prizonierii din lagărele de muncă forțată.
Conform arhivelor Norillag, 16.806 de prizonieri au murit în Norilsk sub condițiile muncii forțate, foametei și expunerii la frig, în timpul existenței lagărului (1935-1956). Decesele erau numeroase în special în perioada războiului, între 1942-1944, când resursele de hrană erau reduse. Prizonierii au organizat o revoltă nonviolentă în 1953. Un număr necunoscut, dar semnificativ, de prizonieri a continuat să lucreze și să moară în mine până în jurul anului 1979. Norilsk-Talknakh continuă să fie o mină periculoasă pentru muncitori; conform companiei miniere, erau 2,4 accidente per o mie de lucrători în 2005.
Citește și:
Imagini apocaliptice surprinse din dronă! Orașul Homs a devenit un cimitir de clădiri
Anul 2016 i-a adus Norlisk-ului un titlu pe care nu și l-ar fi dorit nimeni: cel mai deprimat oraș al planetei, titlu pe care și-l poate păstra și în anii următori, dacă cineva nu va găsi o soluție pentru a le aduce oamenilor zâmbetul pe buze.
* În 2001, Norilsk a fost decretat un oraș închis pentru străini;
* Orașul este acoperit de zăpadă aproximativ 250-270 de zile pe an, cu furtuni de zăpadă aproximativ 110-130 de zile pe an;
* MMC Norilsk Nickel, o companie minieră, este singurul angajator din regiune.
Ea e Nika și a fost găsită în gunoi, într-o stare extrem de gravă! Doctorii îi dădeau 1% șanse să traiască! Ceea ce a ur... Falimentul mașinilor de spălat! Australienii au creat materialele care se spală cu lumina soarelui. Pui şosetele murdare...