Antena Căutare

Paradox: desi mai bolnavi, americanii traiesc mai mult ca englezii

Batranii din America se confrunta cu mai multe boli cronice decat cei din Anglia, insa englezii mor mai repede, cel putin asa se arata in ultimul studiu al specialistilor de la RAND Corp, din America, si Britain's Institute for Fiscal Studies (IFS).

Daca te imbolnavesti cand esti in varsta, vei muri mai repede in Anglia decat in America.


Dar sanatatea are si ea un pret - Organisation for Economic Co-operation and Development (OECD) arata ca America are cel mai mare buget pentru sanatate din lume. In 2008, America a cheltuit 16% din buget pentru sanatate, ceea ce inseamna 7.538 de dolari pentru fiecare persoana, aproape dublu fata de cat se aloca in alte tari.

Pentru a realiza studiul publicat in revista de specialitate Demography, specialistii au analizat informatiile acumulate in timpul a doua sondaje la care au participat adulti cu varsta de peste 50 de ani din America si Anglia. Specialistii au urmarit rata de boli cronice inregistrate in randul subiectilor, cat si rata mortalitatii pe categorii - cei care aveau intre 55 si 64 de ani si cei care aveau intre 70 si 80 de ani.

Astfel, pentru persoanele care aveau circa 70 de ani, americanii aveau de doua ori mai multe sanse de a se imbolnavi de diabet decat englezii, iar rata cancerului era mai mult decat dubla pentru americani.

Rata mortalitatii in randul persoanelor cu varsta cuprinsa intre 55 si 64 de ani era similara in America si Anglia, insa in grupul persoanelor cu varsta de peste 64 de ani era mai mare in Anglia.

"Diferentele sunt mari, lucru ce ar trebui sa traga un semnal de alarma in privinta politicii de sanatate", a declarat Banks.

Citeste si IntacNews
Foto: psychologytoday.com

Insulele Marshall construiesc un zid impotriva apelor... Castelul din Miclosoara, in topul celor mai neobisnuite hoteluri...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x