Antena Căutare

Pasărea cu penaj des, ochi mari și gura uriașă care i-a speriat pe cei care au găsit-o cu zgomotul pe care-l face. Ce este

Un internaut a ajuns viral după ce a urcat pe rețelele de socializare imagini cu o pasăre neobișnuită, pe care a găsit-o în pădurile din Sarawak.

colaj de imagini cu pasare gura de broasca dintr-o padure Galerie
Un internaut a ajuns viral după ce a urcat pe rețelele de socializare imagini cu o pasăre neobișnuită, pe care a găsit-o în pădurile din Sarawak

La prima vedere, creatura cocoțată pe o ramură joasă arată ca un muppet sau o creație specifică filmelor SF.

Penajul său maro, pe alocuri pătat, aduce aminte de funzele descompuse. Deși mai mulți utilizatori de pe Facebook au confundat pasărea cu o bufniță, cel care a postat-o a dezvăluit că ea aparține unei specii rare.

Citește și: Creatura ciudată care s-a prins de vâsla unor tineri, în timp ce aceștia se aflau în caiac. „Este atât de periculoasă!”

Creatura cu aspect inedit, de fapt, o pasăre cu gură de broască. Acest nume este dat de ciocul ei lat și a fălcii ca de broască, pe care o folosește pentru a-și obține hrana.

Ce sunt Păsările cu gură de broască

Pasărea cu gură de broască este una de noapte și arată ca o broască urcată în copac. Atinge, de regulă, dimensiuni mari și majoritatea celor adulte au aproximativ 48 de centimetri.

Vietatea des întâlnită în Sri Lanka are o gură mare, cu capul larg și ciocul curbat. Ochii ei sunt îndreptat înainte și are o vedere binoculară largă.

Citește și: Creatură uriașă, care se târăște ca un păianjen, filmată de camere. Câinii au început să latre frenetic: ”E un ghoul”

Aceste păsări neobișnuite sunt cunoscute pentru cântările lor puternice, foarte zgomotoase, cu ajutorul cărora își transmit mesaje între ele.

Masculii și femelele de gură de broască se disting prin culoarea penelor lor, femelele au pene roșii, iar masculii au pene gri. Deși nu pare, acestea nu sunt foarte bune la zbor.

Citește și: Doar 50 de oameni din întreaga lume arată ca Jesus Aceves. De ce are fața acoperită în întregime de păr

Creatura ciudată care s-a prins de vâsla unor tineri, în timp ce aceștia se aflau în caiac. „Este atât de pericuolasă!”... Nicola Glenday s-a îngrășat 50 de kilograme, aparent fără motiv. Și tu faci acest gest, fără să îți dai seama...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x