Antena Căutare

Pasiunea pentru selfie-uri a fost clasficată ca o tulburare mentală

Cum de altfel ştie oricine, selfie-urile ca şi concept şi conţinut nu au fost inventate în ultimii doi sau trei ani, chiar dacă abia anul trecut acest termen a intrat în dicţionarul Oxford.

Cum de altfel ştie oricine, selfie-urile ca şi concept şi conţinut nu au fost inventate în ultimii doi sau trei ani, chiar dacă abia anul trecut acest termen a intrat în dicţionarul Oxford. Oamenii îşi fac de mult timp auto-portrete în diverse ipostaze, de cele mai multe ori doar ale feţei. Se pare însă că de la un selfie pe zi până la o tulburare mentală asociată acestei activităţi nu este o distanţă prea lungă.

Asociaţia Psihiatrică din America a clasificat dependenţa de selfie-uri ca fiind selfitis sau selfitită, dacă preferaţi o traducere barbară. Selfitis-ul este o dorinţă obsesiv compulsivă ca cineva să-şi facă singur fotografii şi să le posteze pe diferite reţele sociale, precum Facebook, Instagram, Twitter şi altele similare. În caz că nu era evident, la baza acestei afecţiuni psihice stă o lipsă de încredere în sine şi o nevoie de a umple un gol la capitolul intimitate.

Citește AICI continuarea articolului.

Premieră absolută în implantologia dentară din România: prima operație din țară cu 4 implanturi zigomatice... Cea mai populară imagine din lume, desktop-ul lui Windows XP...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x