Antena Căutare

Premieră mondială în medicină: Cum arată primul copil de lume căruia i-au fost transplantate ambele mâini

Unui băiat de opt ani, din Statele Unite, i-au fost transplantate ambele mâini, intervenția fiind o premieră mondială pentru un copil, a anunțat spitalul de pediatrie din Philadelphia unde a avut loc operația.

Premieră mondială în medicină: Cum arată primul copil de lume căruia i-au fost transplantate ambele mâini
Zion Harvey învaţă să scrie, să mănânce şi să se joace cu noile sale mâini | www.mirror.co.uk

Unui băiat de opt ani, din Statele Unite, i-au fost transplantate ambele mâini, intervenția fiind o premieră mondială pentru un copil, a anunțat spitalul de pediatrie din Philadelphia, locul unde a avut loc operația.

Zion Harvey, din Baltimore, avea mâinile și picioarele amputate și suferise o grefă de rinichi în urmă cu câțiva ani în urma unei grave infecții.

Zion Harvey, înainte de operaţie - Sursa foto: mirror.co.uk

Revoluție în medicină: primul braț ”crescut” în laborator. Va fi funcțional peste 10 ani

Cele două mâini și antebrațul transplantate provin de la un donator. Copilul merge în prezent cu proteze și, potrivit medicilor, a învățat să mănânce, să scrie și chiar să joace jocuri video fără mâini. Dar acum le-a spus că așteaptă cu nerăbdare să poată arunca o minge cu noile sale mâini.

Micuţul Zion este tare mândru de noile sale mâini - Sursa foto: www.nydailynews.com

Operația a fost efectuată recent de o echipă medicală multidisciplinară de 40 de persoane şi a durat peste zece ore. Echipa împărțită în patru unități a utilizat mai întâi plăcuțe și șuruburi pentru a fixa oasele, reconectând apoi arterele și venele. Odată circulația sanguină restabilită, chirurgii au conectat tendoanele și mușchii și apoi nervii.

Intervenţia chirurgicală a fost dificilă, dar s-a încheiat cu succes - Sursa foto: mirror.co.uk

Băiatul a fost ales pentru această grefă dublă din cauza stării sale medicale deosebite: 'Transplantul de rinichi în urma unei infecții a făcut din el un candidat bun pentru o grefă fiindcă lua deja medicamente pentru a împiedica respingerea noului organ', a spus dr Benjamin Chang, codirector al programului de transplant de mâini la spitalul de pediatrie din Philadelphia.

Copilului i se administrează în continuare medicamente pentru ca transplantul să nu fie respins, iar medicii speră ca Zion Harvey să se întoarcă acasă peste câteva săptămâni.

Primul transplant parțial de față din istorie! Povestea femeii care a fost mutilată de propriul câine

Echipa medicală a mulțumit în mod deosebit familiei donatorului, fără generozitatea căreia operația nu ar fi fost posibilă. Nu au fost furnizate date despre identitatea acestuia.

Primul transplant al ambelor mâini și antebrațe a avut loc în ianuarie 2000, la Lyon (Franța), pacientul fiind un zugrav de 33 de ani care fusese grav rănit și i se amputaseră membrele după explozia unei rachete artizanale.

Sursa: agerpres.ro

Pregătește-te pentru o zi perfectă: Ai putea primi o declarație de dragoste de la un Vărsător! Află ce-ți rezervă astrel... "Erau rechini peste tot!" Camerele au surprins imagini pe plaja pe care au avut loc cele mai multe atacuri...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x