Antena Căutare

Prima conversaţie dintre doi delfini! Au fost înregistrate cuvinte şi propoziţii

Vyacheslav Ryabov , un cercetător rus, afirmă că ar fi înregistrat pentru prima dată conversaţia dintre doi delfini. Yasha şi Yana nu s-au întrerupt unul pe altul, ba chiar ar fi format cuvinte şi propoziţii printr-o serie de pulsaţii.

Vyacheslav Ryabov, un cercetător rus, afirmă că ar fi înregistrat pentru prima dată conversaţia dintre doi delfini. Yasha şi Yana nu s-au întrerupt unul pe altul, ba chiar ar fi format cuvinte şi propoziţii printr-o serie de pulsaţii.

"În esenţă, aceste schimburi de sunete seamănă cu o conversaţie între doi oameni", a declarat Ryabov, potrivit CNN. Chiar și așa, este nevoie de mai multe cercetări înainte ca experţii să fie siguri că delfinii pot avea conversaţii, spune Joshua Smith, cercetător la Universitatea Murdoch.

Există două tipuri de sunete pe care delfinii le utilizează pentru a comunica: fluieratul şi pocnetul. Utilizând o nouă tehnică de înregistrare, Ryabov a separat ,,impulsurile non-coerente'' pe care cei doi delfini le realizau, teoretizând că fiecare sunet reprezintă un cuvânt.

Smith a delcarat că, deşi rezultatele sunt impresionante, dispozitivul ar trebui testat în mediul sălbatic. ,,Dacă stăm să ne gândim, este vorba de două animale într-un mediu artificial, unde reverberaţiile sunt o problemă''.

Diego, țestoasa sex-simbol care și-a salvat specia de la extincție. Are peste 100 de ani, 800 de pui și face fericite șa... Scrisoarea unei românce face ravagii pe internet: „Dragă soacră, nu te mai forţa să-mi educi copiii, pentru că n-ai făc...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x