Antena Căutare

Realitatea din timpul unui zbor cu avionul. Ce se întâmplă de fapt, fără ca pasagerii să aibă habar

Un zbor cu avionul poate părea simplu și rapid, fiecare având rolul bine conturat. Însă, chiar știm tot ce se petrece în timpul unui zbor? Mai mulți piloți, însoțitori de zbor și pasageri au mărturisit ce se întâmplă cu adevărat prin intermediul site-ului “Reddit”.

Un zbor cu avionul poate părea simplu și rapid, fiecare având rolul bine conturat. Însă, chiar știm tot ce se petrece în timpul unui zbor? Mai mulți piloți, însoțitori de zbor și pasageri au mărturisit ce se întâmplă cu adevărat prin intermediul site-ului “Reddit”.

Mitul pe care l-am crezut de atâtea ori cum că telefoanele mobile sau alte electronice provoacă căderea unei aeronave sunt fale. Realitatea este că sunt enervante pentru piloţi. Atunci când avionul se pregăteşte de aterizare piloţii pot fi deranjaţi de semnalele emise de telefoanele mobile care caută semnal.

Un pasager mărturisește că sora sa, care este însoțitor de zbor, după ce le spune tuturor să oprească toate electronicele se duce în spatele avionului, scoate telefonul mobil şi începe să scrie mesaje.

O altă realitate mai puțin cunoscută este că cel puţin jumătate dintre piloţi dorm în timpul cursei. Între 43- 54 % dintre piloţi chestionaţi în Marea Britanie, Norvegia şi Suedia au recunoscut că au adormit în timp ce pilotau un avion cu pasageri.

Măștile de oxigen nu asigură tot aerul necesar, în cazul în care aeronava nu ar ajunge mai repede la o altitudine mică. Dacă măştile de oxigen coboară, ai la dispoziţie doar aproximativ 15 minute de oxigen din punctul în care le-ai scos.

O altă dezvăluire a fost din partea unui pilot. Se pare că piloții au o autoritate aproape nelimitată când uşile aeronavei sunt închise. Poate să aresteze persoane, să scrie amenzi şi chiar să accepte testamentul unui pasager pe moarte

Aerul respirat în avion nu este nici pe departe curat. Aerul pe care îl respiri în avion este de fapt aer comprimat de la motor. O mare porţiune (25-50%) ajunge în cabina pilotului, iar restul este pentru pasageri. Aerul iese din avion printr-o gaură mică din spatele fuselajului.

Tot ceva vital precum aerul este și apa, care nu este foarte curată. Instalaţiile care ar trebui să purifice canalizarea de la toaletă şi cele care trebuie să reumple avionul cu apă potabilă se află la o distanţă de câţiva metri una de alta şi câteodată sunt administrate de aceeaşi persoană.

Părintele Cleopa: Unde se duc sufletele celor care au murit fără lumânare! Care e adevărata primejdie!... Cancerul la sân i-a transformat viața. Această femeie este convinsă că a descoperit elixirul tinereții...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 8: Prăjitură Mont Blanc
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 8: Prăjitură Mont Blanc Marti, 21.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x