Antena Căutare

Reteta traditionala de curcan pentru Ziua Recunostintei

Americanii sunt in febra pregatirilor pentru Ziua Recunostintei. Mai doar o zi la dispozitie sa cumpere si sa gateasca preparatele traditionale. Curcanul nu va lipsi de pe mese, iar daca vreti sa pregatiti un fel de mancare american, trebuie sa incercati reteta de mai jos. Pentru cei care nu se descurca prea bine in bucatarie sau duc lipsa de imaginatie, exista si aplicatii pentru smartphone-uri care te ajuta sa gatesti de Ziua Recunostintei.

Ingrediente

-un curcan de aproape sapte kilograme

-sucul de la o lamaie

-sare si piper

-ulei de masline sau unt topit

-o jumatate de ceapa galbena taiata cubulete

-frunzele si tulpina de la o telina

-doi morcovi

-patrunjel

Mod de preparare

1.Se incalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius.

2.Se spala curcanul si se sterge cu prosoape de hartie. Se unge in interior cu sucul de la o jumatate de lamaie si se presara sare.

3.Ca umplutura, se foloseste jumatatea de ceapa taiata cubulete, patrunjelul si telina maruntite si morcovii taiati rondele.

4.Se introduce in cuptorul incalzit la 200 de grade timp de 20 de minute. Dupa aceea, se reduce temperatura la 175 de grade pentru urmatoarele doua ore. Apoi, timp de o ora, o ora si jumatate, curcanul trebuie copt la 100 de grade.

Blush este o aplicatie ideala pentru alegerea vinului, dar este disponibila doar pentri iPhone. Pentru alegerea unor retete se poate folosi My Receipe Book, o aplicatie care te ajuta sa faci o colectie de retete de pe web. Kitcher Aid’s Pro se foloseste pe iPad si transforma orice pahar intr-un recipient de cantarire.

Foto: simplyrecipes.com

VIDEO! Un papagal a invatat sa cante "Gangnam Style"... Fenomen spectaculos pe platoul Bucegi! "Marea de nori" a inghitit muntii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x