- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Se spune că atunci când ai bani mulți uiți de unde ai plecat și, în cele mai multe cazuri, nu reușești să întorci nimic înpoi vieții care a fost atât de darnică și bună cu tine. Există însă și excepții, care confirmă regula. O femeie de afaceri din Pașcani a reușit să impresioneze o țară întreagă după ce mass-media a dezvăluit că, împreună cu fiica sa, are grijă de 30 de micuți fără posibilități materiale.
Doina Cepalis este o prosperă femeie de afaceri, care își derulează bussines-ul cu mare succes de mai mulți ani. Paralel cu afacerea care-i aduce în conturi bani frumoși, Doina Cepalis a înființat și o fundație, sub umbrela căreia își duc existența 30 de tineri fără posibilități materiale. Culmea, până în urmă cu ceva vreme, creatoarea fundației nu a dorit să se știe de existența sa.
Derulează acest proiect cu maximă discreţie de circa 3 ani, iar unii din copiii ei, care foarte probabil altfel s-ar fi ratat, sunt acum premianţi la şcoală. „M-a impresionat proiectul Proruralis (iniţiat de „Ziarul de Iaşi“ şi ISJ, n.r.), şi m-am gândit că, dacă ar fi 39 de Proruralis-uri în ţară, România ar arăta altfel“, spune antreprenoarea. Povestea acestui frumos proiect, în rândurile următoare:
„De unde ştiţi? Nu aş fi vrut să se afle acest lucru... E normal ce fac eu. Dacă reuşeşti în viaţă, e normal să dai şi ceva înapoi comunităţii. E în firescul lucrurilor. Aşa ar trebui să facă fiecare. M-am axat pe copii pentru că ei nu au nicio vină. M-a impresionat proiectul Proruralis, şi m-am gândit că, dacă ar fi 39 de Proruralis-uri în ţară, România ar arăta altfel. Nu e suficient să hrănim aceşti copii, trebuie să le oferim şi educaţie. Am luat copii care sunt crescuţi de bunici, care nu au ambii părinţi ori care au un singur părinte şi e bolnav, ori cu handicap. Am pus un pariu. Toată lumea spune că aceşti copii străzii se întorc în stradă. Am vrut să demostrez că nu e aşa. Dacă le oferi dragoste şi educaţie, ei nu se mai întorc în stradă. Se întorc în societate“, spunea antreprenoarea pentru Ziarul de Iași.