Antena Căutare

Secretele genetice din tablourile lui van Gogh

Cele mai celebre opere ale lui van Gogh, din seria “Floarea Soarelui”, infatiseaza mai multe astfel de plante. Insa nu oricum, ci mutante.

Pictand partea neagra a plantelor in culoarea galbena, van Gogh a reusit sa isi diferentieze operele de cele ale altor artisti. Nu ca un artist de o asemenea talie ar mai fi fost nevoit sa faca ceva pentru ca tablourile sale sa iasa in evidenta.

Picturile lui van Gogh au fost create acum mai bine de 100 de ani, iar plantele de floarea soarelui realizate de artist au discul din mijloc de dimensiuni mai mici decat ar fi trebuit in mod normal.

Oamenii de stiinta de la Universitatea din Georgia au incercat sa inteleaga motivele genetice din spatele acestor mutatii, folosind tehnicile lui Gregor Mendel (parintele geneticii).

Dr John Burke a declarat: "Toate dovezile reiesite in urma cercetarilor ne arata ca mutatia pe care noi am identificat-o este aceeasi cu cea pe care van Gogh a captat-o in picturile sale, in anii 1800".

Vezi si GALERIA FOTO de mai jos!

Sursa / Foto: Daily Mail

VIDEO EMOTIONANT! Vezi reintalnirea dintre un caine si stapanul sau!... Record britanic: Un pescar a prins o stiuca de 20 de kilograme...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 13 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Mihail Pautov
Hello Chef sezonul 7, 13 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Mihail Pautov Sambata, 13.04.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x