Antena Căutare

Sfânta care se sărbătorește astăzi a fost expusă într-un bordel la vârsta de 12 ani, pentru că nu a renunțat la credința ei, Află ce miracole a făcut și care a fost povestea ei de viață

Ziua de 21 ianuarie este marcată în calendarul creștin catolic Sfânta Agnesa. Ea a trăit la Roma în secolul al III-lea și este o martiră creștină. Potrivit mărturiilor, Agnesa a fost o tânără de 12 sau 13 ani care a refuzat numeroase cereri în căsătorie afirmând că nu poate avea alt mire decât pe Hristos.

Sfânta care se sărbătorește astăzi a fost expusă într-un bordel la vârsta de 12 ani, pentru că nu a renunțat la credința ei,  Află ce miracole a făcut și care a fost povestea ei de viață
Sfanta Agnia

Printre pretendenți era și fiul Prefectului Romei, care a fost respins în încercările sale,iar acesta ca să se răzbune a denunțat-o că este creștină.

Astfel, Prefectul Sinfronius i-a poruncit tinerei să aducă sacrificii zeițe Vesta, iar fiindcă a refuzat, ca pedeapsă a fost expusă într-un bordel. Singurul tânăr care a încercat să o atingă a fost lovit de orbire, apoi vindecat la rugăciunea Agnesei. Însă, nici măcar miracolul nu l-a făcut pe prefect să-și schimbe părerea, astfel Sfânta Agnesa și-a oferit viața ca jertfă lui Hristos la o vârstă atât de fragedă.

Nu este sigur dacă a fost decapitată sau arsă.

Acest exemplu de nevinovăție a dat naștere unei tradiții, astfel că în dimineața zilei de 21 ianuarie se binecuvântează doi miei care sunt oferiți Sfântului Părinte Papa. Din lâna lor vor fi țesute veșmintele oferite arhiepiscopilor. Această ceremonie are loc în Biserica Sfintei Agnesa, bazilică construită pe Calea Nomentană de Constantina, fiica lui Constantin, în anul 345.

Începând din Evul Mediu, Sf. Agneza a fost reprezentată iconografic însoțită de un miel, simbol al nevinovăției ei.

La sărbătoarea ei, în biserica Sfânta Agnesa din Roma se binecuvântează doi miei, din a căror lână se fac veșmintele trimise de papă arhiepiscopilor, ca simbol al funcției lor.
Semnificația numelui Agnesa ar proveni fie din latină și înseamnă mielușea, fie din greacă având ca semnificație cuvintele puritate, fără păcat, sfințenie sau castă.

Ce mândră mi-s: Miss România! Rebreanu a ales cea mai frumoasă fată: ”Guriță mică și roșie, ca o cireașă coaptă!”... Geniu printre români, la 16 ani! Tudor este angajat de Adobe România și are proiecte în curs de patentare. Ce spune desp...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x