Căutare Live

Shanghai: O cladire gonflabila tine microbii deoparte!

Desi la prima vedere poate parea un castel gonflabil dintr-un parc de distractii, cladirea este, de fapt, cel mai nou proiect arhitectonic din Shanghai. Acesta a fost conceput cu scopul de a actiona ca un scut impotriva bacteriilor pentru birourile din interiorul cladirii

Acest design a fost propus de o firma de arhitectura, cu sedii atat in Shanghai, cat si in Roma, cunoscuta si pentru alte proiecte mai putin comune, cum ar fi cladirile acoperite de umbrele si turnurile de telecomunicatii imbracate in iarba, relateaza Daily Mail.

"Cladirea balon", asa cum a fost numita, este fabricata din nylon antibacterian de culoare alba. Exteriorul a fost creat cu scopul de a se misca in bataia vantului si a interactiona cu oamenii din cladire. In momentul in care intr-un birou se afla persoane, exteriorul se va umfla la potentialul maxim pentru a pastra un nivel bun de aerisire. Astfel, pe masura ce oamenii parasesc biroul, fatada din balon se va dezumfla, iar ventilatia va scadea.

Prin asezarea plantelor intre ferestre si nylonul antibacterian, arhitectii au creat "o microsera" care mentine temperaturile la un nivel constant indiferent de vreme.

Foto: 3GATTI

Ce ceață deasă, vai, ce deasă ceată... Capodopera uitată a lui Eugen Jebeleanu... Exercițiul care a înnebunit internetul! Ultima ecuație este pentru genii! Jocul este pierdut în proporție de 90%...
Parteneri
Alimente care afectează memoria și concentrarea: 5 categorii ce pot duce la depresie sau demență
Indiferent de vârsta pe care o ai, nu este niciodată prea târziu să-ți regândești stilul alimentar. Este foarte importantă alimentația pentru ca memoria și concentrarea să rămână intacte pe măsură ce trece timpul. În cazul în care te-ai hotărât să ai grijă de memoria și de sănătatea creierului, iată 5 alimente care afectează memoria și concentrarea.
Catine.ro
Ultimele știri