Căutare Live

Shanghai: O cladire gonflabila tine microbii deoparte!

Desi la prima vedere poate parea un castel gonflabil dintr-un parc de distractii, cladirea este, de fapt, cel mai nou proiect arhitectonic din Shanghai. Acesta a fost conceput cu scopul de a actiona ca un scut impotriva bacteriilor pentru birourile din interiorul cladirii

Acest design a fost propus de o firma de arhitectura, cu sedii atat in Shanghai, cat si in Roma, cunoscuta si pentru alte proiecte mai putin comune, cum ar fi cladirile acoperite de umbrele si turnurile de telecomunicatii imbracate in iarba, relateaza Daily Mail.

"Cladirea balon", asa cum a fost numita, este fabricata din nylon antibacterian de culoare alba. Exteriorul a fost creat cu scopul de a se misca in bataia vantului si a interactiona cu oamenii din cladire. In momentul in care intr-un birou se afla persoane, exteriorul se va umfla la potentialul maxim pentru a pastra un nivel bun de aerisire. Astfel, pe masura ce oamenii parasesc biroul, fatada din balon se va dezumfla, iar ventilatia va scadea.

Prin asezarea plantelor intre ferestre si nylonul antibacterian, arhitectii au creat "o microsera" care mentine temperaturile la un nivel constant indiferent de vreme.

Foto: 3GATTI

Inedit! Artistii care sculpteaza in... paine!... Cel mai pufos iepure din lume!!! Arata ca o minge uriasa de bumbac...
Parteneri
Uleiuri pentru creșterea sănătoasă a părului. Sfaturi utile pe care le poți încerca acasă
La fel ca cele mai multe aspecte ale frumuseții, părul sănătos se datorează unei diete echilibrate și ale unui stil de viață activ. Cu toate acestea, există câteva trucuri care îi pot schimba aspectul de la suprafață. Descoperă care sunt principalele uleiuri pentru creșterea sănătoasă a părului și cum pot fi folosite acasă.
Catine.ro
Ultimele știri