Antena Căutare

Simți că „ți-a dat cu eroare”? Ce se întâmplă de fapt în corpul tău

Corpul uman e plin de mistere ce încă nu au fost explicate, dar poate că cel mai mare dintre acestea a fost și rămâne creierul. Totuși, te-ai întrebat vreodată de ce uneori te simți luat prin surprindere sau ești confuz?

Corpul uman e plin de mistere ce încă nu au fost explicate, dar poate că cel mai mare dintre acestea a fost și rămâne creierul. Totuși, te-ai întrebat vreodată de ce uneori te simți ca și când „ai eroare” și nu înțelegi un lucru sau o situație?

Un studiu pe acest subiect a găsit răspunsul la această întrebare, iar lucrurile sunt cu adevărat surprinzătoare.

Când creierul omului primeşte o informaţie neaşteptată eliberează dopamină pentru a se obişnui cu schimbarea şi a actualiza astfel informaţia, potrivit unui studiu publicat luni de revista ştiinţifică Nature.

Studiul, realizat de Universitatea din Northwestern (SUA), arată că atunci când creierul nostru primeşte o informaţie diferită celei primite în mod obişnuit survine un fel de eroare.

Simți că „ți-a dat cu eroare”? Ce se întâmplă de fapt în corpul tău

"Acest lucru se întâmplă constant în vieţile noastre", a declarat Thorsten Kahnt, profesor de neurologie la Northwestern şi participant la studiu.

Un exemplu, a povestit Kahnt în acest sens, a fost când un prieten al său, care avea părul lung şi creţ, a apărut la un moment dat în faţa lui, ras în cap.

"Creierul meu a procesat acest lucru ca pe o eroare. Este atunci când cortexul orbitofrontal al creierului actualizează informaţia, astfel ştii la ce să te aştepţi mâine", a spus profesorul.

Simți că „ți-a dat cu eroare”? Ce se întâmplă de fapt în corpul tău

Kahnt a subliniat că aceste erori sunt legate de dopamină, deoarece potrivit lui, acest neurotransmiţător este eliberat când cortexul orbitofrontal actualizează informaţia.

Pentru a dezvolta acest studiu, cercetătorii au prezentat diferite feluri de mâncare unui grup de subiecţi înfometaţi.

Mai întâi i-au obişnuit cu tipul de miros, de exemplu cel de cartof, pentru ca apoi să schimbe mirosul acestui aliment cu un altul, de exemplu, de caramel, potrivit Agerpres.

Când i-a fost prezentat unui participant la studiu un cartof cu miros de caramel, activitatea cerebrală a subiectului s-a accelerat considerabil.

Primii oameni mutanți au fost găsiți! Ce puteri au și unde trăiesc... După ce a aflat că soţul o înșeală, o femeia a văzut roșu în fața ochilor și i-a scris amantei pe pagina de Facebook: ”Î...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x