Antena Căutare

SPECIAL: Udrea – Scula pe bascula Turismului

Fata buna, plina de umor, Elena Udrea ar putea sa fie, in mod constant, un personaj (musai negativ!) de orice vreti dumneavoastra: de telenovela, de sitcom, de videoclip muzical, de piesa de teatru, de film… Elena Udrea e prototipul prin excelenta al clasei politice actuale: arivista, lacoma, aroganta. Ceilalti o urmeaza, dar de departe. Are o atitudine de “sictir” la adresa jurnalistilor (si, implicit, la adresa romanilor), “innobilata” de un limbaj din lemn dur, saracacios. Un om comic, la urma urmei. Ca multe alte “personalitati”ale momentului… Va prezentam un interviu imaginar cu un personaj pe zi ce trece mai haios.

• Jurnalul National: Te-ai apucat de politica, desi mult mai bine-ti statea sa prezinti vremea prin tabloide. Ce te-a determinat sa alegi calea pe care au mers Nicolae Iorga si Corneliu Coposu inaintea ta?

Elena Udrea: Sincer, pasiunea pentru politica mi-am descoperit-o de mica, de cand, in Plescoi fiind, ma jucam de-a ministrul cu copiii si eu mereu voiam sa fiu al Turismului. Da, al Turismului, nu al... sa zicem... Dezvoltarii Regionale. Si cand colo, ce sa vezi, ma fac mai mare, imi sterg mucii de la nas, imi desfac pletele rauri... si uita-te acum la mine... fac turism si dezvolt regiuni ca nimeni altul inaintea mea. Niciodata Romania n-a avut atatia turisti! De la invazia romana n-au mai vazut dacii nostri atata picior de strainez sa le calareasca spinarile (si-mi place dramatismul vizual al acestei imagini). Da, de cand sunt eu la carma Turismului, Romania a incetat sa mai fie un simplu vis de calator si a ajuns, iata, invadata. Meritul meu? E mic. Adevaratul merit este al tarii mele, Romania, care are toate formele de relief, rauri, ramuri, mi-e prieten numai mie, iara tie dusman este! Da, merg pe calea pe care au deschis-o Nicolae Iorga si... cum il cheama, ma... ala... Corneliu... aaa... deci Coposu, dar nu ma gandesc la asta. Eu ma gandesc zi si noapte cum sa fac sa fie bine. Sa-i fie bine Romaniei.

• Ce-i faci Bucovinei ca sa nu se plictiseasca?

Ii organizez targuri si festivaluri, o las sa dantuiasca fericita, intre bulz si mielul la protap, ii fac oua enorme de Pasti si-i arunc pe fata cu trusa de machiaj special pregatita pentru Craciun, o gadil sub barbita. Bucovina merita mai mult. Bucovina va avea mai mult. Impreuna cu colegul Flutur, voi avea grija sa promovez Bucovina cum am ocazia. O sa lovesc cu Bucovina-n lume si lumea o sa vina-n Bucovina. Sunt minunata, sunt minunata ca ministru al Turismului! Am atata de lucru de nu-mi vad capul! Dar, oh, satisfactia mea cea mai mare e atunci cand vad romani fericiti. Fericiti de la programele mele de dezvoltare.

• De ce trag clopotele, Eleno?

Degeaba! A-ha-ha!

• Cum te-ai descrie dac-ar fi si-ar fi?

O persoana dedicata, un om dintr-o bucata, care-si stie bine lungul nasului, un politician de anvergura, o fata de treaba. Nu-i de mirare ca nu ma suporta unii. E greu sa nu ma invidiezi daca esti un suflet mic. Acolo, in straturile superioare ale atmosferei, unde eu respir lejer, voi, scribalaii nenorociti, executantii stapanilor de presa, slugoii care scriu la comanda, moderatorii de televiziune care injura la comanda, voi, acesti markeri ai latratului la comanda, aveti nevoie de masti cu oxigen, ca altfel ati muri.

Tot articolul, in Jurnalul National

VIDEO! Solutie inedita pentru educarea soferilor in trafic... Cat ne mai rabda planeta?...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x