Antena Căutare

Studiu: Iertam politicienii sau vedetele doar daca isi cer scuze dezinteresati

Un studiu recent arata ca opinia publica nu este atat de usor de manipulat, dar nici imposibil: persoanele publice care se compromit trebuie sa para sincere cand se scuza pentru a fi crezute.

Am vazut acest film de nenumarate ori: o celebritate rusinata iese in fata camerelor si se scuza. Dar nu tot timpul aceasta actiune are efectul scontat.

Cercetatorii de la Universitatea din Washington au descoperit ca pentru a fi crezute, persoanele publice trebuie sa para sincere cand isi cer iertare. Mai mult, daca cei carora li se adreseaza cred ca scuzele sunt fortate sau interesate, acestea nu au niciun efect.

La fel se intampla si cu dezmintirile. Daca exista si cea mai mica indoiala asupra lor, nici acestea nu sunt crezute.

Tocmai de aceea, in incercarea de a manipula, politicienii sau vedetele doresc sa creeze impresia ca nu mai au nimic de pierdut atunci cand isi cer scuze, sau ca ar fi putut sa tina ascunse evenimentele compromitatoare, dar ei au decis sa le faca publice.

Foto: Hepta

SUA. Ghinion de hot! Au sunat la politie din greseala, in timpul unui jaf... VIDEO! Doua tinere au executat acrobatii pe aripile unui avion in zbor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x