- Liga Națiunilor: România vs. Kosovo se vede vineri, 15 noiembrie, de la 21:45, pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Dacă pentru majoritatea, apropierea tehnologiei e suficientă dacă avem telefonul în buzunar și în mână, pentru alții e necesar să ajungă tocmai sub piele.
Poate că n-ai face așa ceva și nici eu n-aș face-o, dar alte mii de oameni sunt dispuși să își implanteze un microcip sub piele, în mână. N-o fac degeaba, ci pentru a fi mai eficienți de-a lungul zilei: pot să își descuie casele, să intre în birouri și nu numai, doar cu ajutorul mâinii și nu pentru a împinge ușa.
Suedezii s-au gândit că ar fi o idee bună să își implanteze astfel de cipuri în mână, pentru a deveni mai eficienți. Cipurile pot chiar să stocheze detalii pentru contacte, profiluri de social media, tichete electronice pentru evenimente sau chiar bilete pentru tren.
Cipurile au mărimea unui bob de orez și sunt introduse în pielea din vârful degetului mare, cu ajutorul unei seringi. Procedura costă aproximativ 180 de dolari, iar suedezii se înghesuie să își implanteze astfel de cipuri. Mai bine de 4.000 s-au supus procedurii, iar compania Biohax International, principalul furnizor de astfel de microcipuri, se străduiește să facă față comenzilor.
Cipurile sunt dificil de hack-uit, mai ales pentru că nu sunt ușor accesibile, ca un telefon sau un laptop, dar și pentru că sunt dispozitive pasive. Există, însă, diverse rețineri, mai ales cu privire la modul în care cipurile ar putea fi folosite pentru a distribui informații despre starea de sănătate și funcțiile corpului. În viitor, mai multe informații de acest fel ar putea fi stocate în microcip, astfel că va fi nevoie de securitate sporită.
Femeile care care au zguduit planeta! Formează un cuplu de 17 ani și nu puteau avea copii. Acum au rămas însărcinate, se... Cum sărbătorește Google Halloween 2018? Google Doodle conține un joc interactiv cu fantome...